Пуенте

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Пуенте (ісп. міст) — це вихідний день в Іспанії, неробочий день, який припадає на день між вихідними та святами, створюючи тим самим довгі вихідні . Пуенте зазвичай виникає, коли свято припадає на вівторок або четвер, і тому працівники беруть понеділок або п'ятницю як пуенте, тобто вихідний день[1]. Деякі підприємства повністю закриваються на ці дні[2].

У 2012 році, коли країна зіткнулася із кризою єврозони, уряд Іспанії на чолі з Маріано Рахоєм почав приймати заходи із перенесення державних свят на понеділок та п'ятницю. Метою було уникнути дні пуенте. Гейл Аллард, економіст IE Business School, заявила, що це може підвищити продуктивність[1]. Іспанська католицька церква виступила проти заходу, який міг би перенести день Свята Непорочного зачаття[2].

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. а б Lauren Frayer (22 січня 2012). Spain workers lose bridge holidays in debt crisis austerity move. Los Angeles Times. Процитовано 6 листопада 2013.
  2. а б Lauren Frayer (22 травня 2012). Spain's Beloved Four-Day Weekends Are At Risk. NPR. Процитовано 6 листопада 2013.