Руслан Адріано Крістофорі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Руслан Адріано Крістофорі
Загальна інформація
Громадянство  Італія
Народження 23 лютого 1997(1997-02-23) (27 років)
Херсон, Україна
Вага 75 кг
Спорт
Країна  Італія[1]
Вид спорту стрибки у воду
Участь і здобутки
CMNS: Руслан Адріано Крістофорі у Вікісховищі

Руслан Адріано Крістофорі (італ. Ruslan Adriano Cristofori) (Херсон, 23 лютого 1997) натуралізований італійський стрибун у воду українського походження.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився в Херсоні в Україні, від нього відмовилися власні батьки ще немовлям. [2] Він ріс у державному закладі до чотирьох років, коли його усиновила італійська пара. [3] Його батько Марко – фотограф, мати Германа – вчителька. З ними він мешкав у Іспанії до 18 років, перш ніж оселитися в Італії. [2]

Під керівництвом Оскара Бертоне він представляв національну збірну Італії на Європейських іграх у Баку 2015 року, де виграв срібну медаль у змаганнях з 3-метрового трампліна, фінішувавши позаду британця Джеймса Хітлі .

На Чемпіонаті Європи зі стрибків у воду в Києві 2017 вибув у попередньому раунді з двадцять дев'ятого місця в таблиці зі стрибків з 3-метрового трампліна .

На Чемпіонаті світу з водних видів спорту в Будапешті 2017 року він посів п'ятдесяте місце у стрибках з 3-метрового трампліна .

Нагороди[ред. | ред. код]

Баку 2015 : срібло на трампліні 3 м

Примітки[ред. | ред. код]

  1. World Aquatics database
  2. а б Ruslan Adriano Cristofori: “L’emozione di vincere una medaglia agli europei? Niente in confronto al primo incontro con i miei genitori adottivi!”.
  3. Ruslan Adriano Cristofori: la mia famiglia adottiva è il mio vero trampolino.

Інші проекти[ред. | ред. код]