Самір Баннут

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Самір Баннут
Оригінальне ім’я Samir Bannout
Стать чоловіча
Прізвиська The Chemist
Громадянство США США
Дата народження: 7 листопада 1955
Місце народження: Бейрут, Ліван
Спеціалізація Бодібілдинг, актор
Зріст 173 см
Вага 95 кг
Кар'єра 19732011

Самір Баннут (англ. Samir Bannout; нар. 7 листопада 1955, Бейрут, Ліван) — американський бодібілдер і актор, володар титулу «Містер Олімпія» (1983).

Спортивна кар'єра[ред. | ред. код]

Самір став досить рано займатися бодібілдингом — перші тренування почалися в 14 років. Швидке зростання мускулатури і практично ідеальні пропорції були помітні з перших місяців тренувань, що швидко розвивало інтерес Баннута до бодібілдингу. Перший тренувальний зал він обладнав прямо на даху власного будинку. Уже через шість місяців тренувань Баннут виграв Ліванський чемпіонат юніорів, що ще сильніше підігріло його ентузіазм.

Незабаром Самір переїхав з Лівану в США. Картку професіонала IFBB отримав в 1979 році після перемоги на аматорському чемпіонаті світу в Монреалі. У 1983 році йому підкорився головний титул бодібілдингу — Містер Олімпія. Однак після такого блискучого тріумфу кар'єра Саміра підходила до свого занепаду. Надалі йому не вдалося здобути серйозних перемог. Баннут пішов з професійного бодібілдингу в 1996 році. Таким чином, його спортивна кар'єра продовжувалася 17 років. У 2002 році Баннут зайняв заслужене місце в Залі Слави IFBB.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Зараз Самір Баннут живе в Лос-Анджелесі разом з дружиною і дітьми.

Самір Баннут в професійних рейтингах[ред. | ред. код]