Сара Барелліс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сара Барелліс
англ. Sara Bareilles
Основна інформація
Повне ім'я англ. Sara Beth Bareilles
Дата народження 7 грудня 1979(1979-12-07)[1][2] (44 роки)
Місце народження Еуріка, Каліфорнія, США
Роки активності 2002 — тепер. час
Громадянство США
Професії співачка, піаністка, авторка-виконавиця, композиторка, авторка пісень, акторка, студійна виконавиця
Освіта Каліфорнійський університет в Лос-Анджелесі[3] і Eureka High Schoold
Співацький голос контральто
Інструменти фортепіано, гітара і вокал[d]
Мова англійська
Жанри софт-рок і мюзикл
Лейбли Sony Music[d]
Батько Paul Bareillesd[3]
Мати Bonnie Halvorsend[3]
Автограф
sarabmusic.com
Q: Цитати у Вікіцитатах
CMNS: Файли у Вікісховищі

Сара Бет Барелліс (англ. Sara Barellis; 7 грудня 1979, Юрика, Каліфорнія, США) — популярна співачка, піаністка і авторка пісень.

Біографія[ред. | ред. код]

Ранні роки[ред. | ред. код]

Сара Бет Барелліс народилась 7 грудня 1979 року в місті Юрика штату Каліфорнія в багатодітній родині. В шкільні роки брала участь в місцевому хорі. Після школи вступила до Університету Каліфорнії, де брала участь в музичних студентських конкурсах та самостійно навчилась грати на піаніно. Вона декілька раз брала участь у вокальному конкурсі UCLA Spring Sing та двічі отримувала головний приз[4].

Музична кар'єра[ред. | ред. код]

В 2002 році закінчила університет та почала виступати в клубах та барах. В 2003 році на студії Asylum Recording записала дебютний аудіоальбом «Careful Confessions», який вийшов в 2004 році. Загальна тривалість альбому — 50 хвилин. В цьому ж році вона знялась у фільмі «Жіноча п'єса».

В 2005 році Сара укладає контракт з лейблом Epic Records, з яким співробітничає зараз.

3 липня 2007 року з'явилась друга платівка співачки «Little Voice». Вона стала справжнім проривом. Провідний сингл з цієї платівки, пісня «Love Song», в червні 2007 року став синглом тижня за визначенням сервісу iTunes. В подальшому ця пісня номінувалась на «Греммі» як «Краща пісня року». В 2008 році платівка «Little Voice» стала золотою, а в 2011 — платиновою. Було реалізовано 1 000 000 копій.

В 2010 році вийшов третій альбом «Kaleidoscope Heart». За перший тиждень було продано 90 000 копій. В 2011 році Сару Барелліс було запрошено в журі третього сезону американського телешоу «The Sing Off» для оцінювання молодих виконавців.

12 липня 2013 року Сара Барелліс представила публіці свій новий альбом «The Blessed Unrest».

Інша діяльність[ред. | ред. код]

20 серпня 2015 року на сцені Американського Репертуарного Театру відбулась прем'єра мюзиклу «Офіціантка». Для цього мюзиклу Сара написала оригінальну партитуру та тексти пісень. Вона не обмежилась роллю автора і сама виконала деякі пісні. Мюзикл «Офіціантка» не сходив з театральної сцени більше чотирьох років.

Новий альбом «What's Inside: Songs from Waitress», який вийшов в січні 2015 року, складався із пісень мюзиклу. В цьому ж році вона випустила книгу мемуарів під назвою «Sounds Like Me: My Life (So Far) in Song».

5 квітня 2019 року з'явився шостий аудіоальбом поп-співачки — «Amidst the Chaos». Для його розкрутки Сара влаштувала чотирьохденний тур з концертами в Сан-Франциско, Лос-Анджелесі, Чикаго та Нью-Йорку. Дві нові композиції Сара Барелліс виконала на популярному шоу «Saturday Night Live». «Saint Honesty» — одна із знакових пісень з цього альбому.

В 2020 році співачка взяла участь у створенні серіалу «Її голос», що знімався для сервісу Apple TV+. Для цього вона написала ряд пісень, які були видані у форматі її сольного лонгплею під назвою «More Love: Songs from Little Voice Season One»[5].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • 2009 р. — пісня «Love Song» відзначена в номінації «Краща пісня року» премії «Греммі»[6].
  • 2013 р. — альбом «The Blessed Unrest» був відзначений двома номінаціями премії «Греммі».
  • 2016 р. — за мюзикл «Офіціантка» отримала номінацію на премію Тоні за «Кращий оригінальний саундтрек»[7].
  • 2018 р. — номінація «Краща актриса другого плану в міні серіалі або фільмі» премії Еммі за участь у фільмі «Ісус Христос — суперзірка».
  • 2019 р. — пісня «Saint Honesty» завоювала премію «Греммі» в номінації «Краще рутс-виконання».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Deutsche Nationalbibliothek Record #135515173 // Gemeinsame Normdatei — 2012—2016.
  2. Internet Broadway Database — 2000.
  3. а б в https://www.britannica.com/biography/Sara-Bareilles
  4. Сара Бареллис: главное on Apple Musik https://www.vokrug.tv/person/show/15541363451/ [Архівовано 7 травня 2019 у Wayback Machine.]
  5. Сара Бареллис https://salvemusic.com.ua/sara-bareilles-sara-barellis-biografiya-peviczy/ [Архівовано 27 лютого 2021 у Wayback Machine.]
  6. Sara Bareilles https://vinyloteka.ru/sara-bareilles
  7. Сара Бареллис цитаты https://ru.citaty.net/avtory/sara-barellis/ [Архівовано 5 лютого 2021 у Wayback Machine.]