Сектор (Mortal Kombat)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Історія появ
CMNS: Сектор у Вікісховищі

Сектор (англ. Sektor; кодове ім'я — LK-9T9) — персонаж франшизи Mortal Kombat, що дебютував у третій частині серії. За сюжетом гри він перший кібернетичний ніндзя, створений кланом Лін Квей з метою вистежити і вбити свого колишнього союзника Саб-Зіро.

Історія створення[ред. | ред. код]

Спочатку Mortal Kombat 3 мав з'явитися один персонаж Кібер-ніндзя, але потім творці вирішили збільшити кількість роботів у грі і перефарбували початковий спрайт в різні кольори[1]. Перш ніж Сектор отримав своє остаточне ім'я, розробники прозвали його «Кетчупом» через червоне забарвлення. Його дизайн натхненний Бобою Феттом та Хижаком[2].

Поява[ред. | ред. код]

Сектор дебютував у Mortal Kombat 3. Він є членом клану Лін Куей разом із Саб-Зіро, Сайраксом та Смоуком. Клан проводить кібернетизацію своїх бійців. Саб-Зіро відмовляється брати участь у програмі, тому Сектору разом із Сайраксом доручено вистежити та вбити свого колишнього союзника[3]. Сектор з'являється як секретний персонаж Mortal Kombat Gold[4]. Аж до Mortal Kombat: Armageddon персонаж не з'являвся в іграх.

У перезавантаженні серії 2011 року він постає як член клану Лін Куей (китаєць), який разом із Сайраксом бере участь у турнірі Mortal Kombat (з англ. — «Смертельна битва»), організатором якого виступає Шан Цзун. Чаклун щедро платить за те, щоб вони змагалися та вбивали бійців Земного Царства. Сектор палко підтримує план Лін Квей з роботизації своїх членів, а Сайракс навпаки. Вони б'ються після того, як Сайракс відмовляється вбити Джонні Кейджа в бою[5]. Під час другого етапу турніру кібернетизований Сектор намагається викрасти Смоука, але його зупиняє Рейден. Однак, на відміну від сюжетної лінії оригінальних частин, роботам вдається насильно звернути Саб-Зіро. Коли Шао Кан починає вторгнення в Земне Царство, Сектор та інші кіборги клану Лін Квей допомагають йому, але згодом зазнають поразки від Нічного Вовка[6].

Mortal Kombat 11 Сектор не є ігровим персонажем, але бере участь у сюжетному режимі. Кіберармію Лін Квей відроджено хранителькою часу Кронікою. До них приєднується колишня учениця Саб-Зіро, Фрост, яка також пройшла програму. Він, Сайракс і Фрост за підтримки Нуба Сайбота викрадають інших воїнів клану і силоміць роботизують їх. Дізнавшись про те, що вони зробили, Саб-Зіро та Ханзо Хасаші (Скорпіон) прибувають на фабрику Кібер-Лін Куей, щоб знищити її. Сектора Сектора знову вбивають, проте його тіло використовується союзниками Кроніки для атаки на сили Спецназу[7].

У Mortal Kombat 1 з'являється як камео-персонаж, у сюжеті не бере участі.

Сектор з'являється у одному з епізодів веб-серіалу Mortal Kombat: Legacy 2011 року. Його грає Пітер Шинкод. Він і Сайракс проходять програму кібернетизації у секретній штаб-квартирі Лін Квей під керівництвом Кано. Персонаж грає другорядну роль у коміксах Mortal Kombat X: Blood Ties (2015) від DC Comics, а також з'являється в анімаційному фільмі Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms (2021)[8].

Критика та відгуки[ред. | ред. код]

У 2011 році він разом зі Смоуком та Сайраксом зайняв перше місце в списку «Найбільш смертоносних ігрових машин» сайту Games Radar[9]. Видання 411mania поставила Сектора на9-те місце у списку 10 найкращих персонажів Mortal Kombat, зазначивши, що це єдиний кібер-ніндзя, який залишався вірним своєму клану[10]. Сайт UGO[en] помістив його на 26-е місце у списку п'ятдесяти найкращих персонажів серії від 2012 року[11].

Див. також[ред. | ред. код]

  • Сайракс — другий кіборг-вбивця з клану Лін Куей. Його кодове ім'я LK-4D4. Сайракс став боротися за земне царство.
  • Смоук — третій кіборг-вбивця з клану Лін Куей. Його кодове ім'я LK-7T2. Як і Сайракс, він почав битися на боці добра.
  • Саб-Зіро — у MK2011 та MKXL серед персонажів з'явився також Кібер Саб-Зіро з клану Лін Куей. Його кодове ім'я LK-52O.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Video Games The Ultimate Gaming Magazine № 75 (апрель 1995), стр.48.
  2. Mortal Kombat II Leads a Kombat Krossover. GamePro. IDG (69): 24. апрель 1995.
  3. Помилка шаблону: не вказані параметри title і developer
  4. Помилка шаблону: не вказані параметри title і developer
  5. NetherRealm Studios. Mortal Kombat. Рівень: 4. Сайракс.
  6. NetherRealm Studios. Mortal Kombat. Рівень: 15. Ночной Волк.
  7. Помилка шаблону: не вказані параметри title і developer
  8. Couch, Aaron (16 червня 2021). Animated ‘Mortal Kombat Legends’ Sequel Arriving This Summer (Exclusive). The Hollywood Reporter (амер.). Процитовано 4 жовтня 2023.
  9. Page 2 of Gaming's most malicious machines, Mortal Kombat (2011) Xbox 360 Features. GamesRadar. Архів оригіналу за 19 грудня 2013. Процитовано 23 жовтня 2011.
  10. Games - The 10th Hour 04.22.11: Favorite Mortal Kombat Characters. 411mania.com. Архів оригіналу за 27 квітня 2011. Процитовано 1 січня 2012.
  11. Top 50 Mortal Kombat Characters - Mortal Kombat. UGO.com. 28 лютого 2012. Архів оригіналу за 29 вересня 2012. Процитовано 4 жовтня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]