Шалений Макс 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шалений Макс 2
Mad Max 2
Жанр фантастика, бойовик, трилер
Режисер Джордж Міллер
Продюсер Байрон Кеннеді
Сценарист Террі Геєс
Джордж Міллер
Брайан Ганнант
Оповідач Harold Baigentd
У головних
ролях
Мел Ґібсон[1][2][…], Michael Prestond[1][2][3], Брюс Спенс[4][1][…], Вернон Веллс[4][1][…], Kjell Nilssond[1][2], Virginia Heyd[4][1][2], Emil Mintyd[4][1][2], Max Phippsd[1][2], Arkie Whiteleyd[1][2], Joanne Samueld[2], Harold Baigentd[2], Steve J. Spearsd[1][2], Syd Heylend[2] і Tyler Coppind[2]
Оператор Дін Семлер
Композитор Браян Мей
Монтаж Майкл Белсон
Девід Стівен
Тім Веллберн
Художник Грем «Грейс» Волкер
Норма Морісо
Кінокомпанія Кеннеді Міллер Productions
Дистриб'ютор Warner Bros.
Тривалість 87 / 95 хв.
Мова англійська
Країна Австралія Австралія
Рік 1981
Дата виходу 24 грудня 1981 (Австралія)
Кошторис $2 000 000
Касові збори США $23 667 907
IMDb ID 0082694
Попередній Шалений Макс
Наступний Шалений Макс 3
CMNS: Шалений Макс 2 у Вікісховищі

«Шалений Макс 2» (англ. Mad Max 2) — австралійський бойовик-антиутопія режисера Джорджа Міллера, сиквел фільму Шалений Макс. Фільм також відомий під назвою «Воїн дороги» (The Road Warrior).

Сюжет[ред. | ред. код]

Катастрофа страшніше ядерної війни спіткала нашу цивілізацію. Страшна енергетична криза паралізувала міста, шляхи сполучення — одним словом, все. За паливо тепер б'ються будь-якими засобами. Тому що там, де бензин, — там життя. Самотній водій Макс їздить пустелями далекої Австралії в пошуках пального. Всюди покинуті житла, машини, різний скарб. Нарешті Макс знаходить поселення, перетворене в укріплений табір зі складами пального. Змарнілі, змучені люди як можуть охороняють те, що їм належить. І ось, на довершення всіх бід, на табір нападають вороги, люті панки і байкери під проводом якогось Гумунгуса, садиста і душогуба. І тоді Макс вступає в сутичку.

У ролях[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • В одній зі сцен Макс їсть собачі консерви «Dinki-Di».
  • При виході в прокат США фільм перейменували в «Дорожнього воїна», тому що перша частина «Скаженого Макса» (1979) пройшла в обмеженому прокаті, тому назва «Скажений Макс 2» могло ввести глядачів в оману.
  • На бензовозі можна помітити логотип «7 Sisters Oil», що є посиланням на одну з популярних свого часу теорій змови — «„Standard Oil“ і шість інших нафтових компаній контролюють світовий ринок нафти».
  • Через те, що фільм був досить невідомим на момент виходу У США, в різних роликах картини практично не було Мела Гібсона, а вся увага приділялася автомобільним перегонам і аварій.
  • Джордж Міллер (режисер і один з сценаристів) отримав права на даний фільм і «Скаженого Макса 3: Під куполом грому» (1985), погодившись залишити режисерське крісло у фільмі «Контакт» (1997).
  • Машина Макса — «1973 Ford Falcon XB GT Coupe». Дана модель була зроблена ексклюзивно для Австралії. Обмежена кількість автомобілів було експортовано до Нової Зеландії і Великої Британії. У США даний автомобіль не продавався. Всього було випущено 949 автомобілів даної моделі.
  • Кличка собаки — «Собака».
  • Самурайські фільми Акіри Куросави і книга Джозефа Кембелла «Герой з тисячею облич» послужили натхненням Террі Хейес, Джорджу Міллеру і Брайану Хеннату для написання сценарію.
  • На момент виходу фільму, «Скажений Макс 2» став найдорожчою австралійської картиною в історії.
  • На момент виходу фільму, декорація табору по видобутку нафти стала найбільшим знімальним майданчиком, коли-небудь побудованим в Австралії, а її руйнування — найпотужнішим вибухом в історії австралійського кіно.
  • У фільмі міститься цитата колишнього австралійського прем'єр-міністра Гафа Вітлама (1972—1975): «Ми або розіб'ємося, або прорвемося».

Саундтрек[ред. | ред. код]

The Road Warrior (Mad Max 2)
Саундтрек-альбом
Композитор Браян Мей
Виконавець Браян Мей
Дата випуску 25 жовтня 1990
Жанр бойовик[5][1][6], постапокаліптичний фільм[d], науково-фантастичний фільм, дорожній фільм і фільм-антиутопіяd
Тривалість 35:07
Лейбл Varese Sarabande
Продюсер Byron Kennedyd
Список треків
#НазваТривалість
1.«Montage/Main Title»4:53
2.«Confrontation»2:32
3.«Marauder's Massacre»3:13
4.«Max Enters Compound»4:08
5.«Gyro Saves Max»3:55
6.«Break Out»3:25
7.«Finale And Largo»5:06
8.«End Title»3:19
9.«SFX Suite/Boomerang Attack/Gyro Flight/Gyro Flight/The Big Rig Starts/Breakout/The Refinery Explodes/Reprise»4:37
35:07

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]