Снігова королева 2: Перезаморозка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Снігова Королева 2: Перезаморозка
рос. Снежная Королева 2: Перезаморозка
Офіційний український постер
Вид анімаційний
Жанр пригодницький
сімейний
казка
комедія
Режисер Олексій Цицилін
Продюсер Тимур Бекмамбетов
Юрій Москвин
Володимир Ніколаєв
Діана Юрінова
Сценарист Олексій Цицилін, Олексій Замислов, Володимир Ніколаєв, Роман Непомнящий
Ролі озвучували Нюша
Іван Охлобистін
Ганна Хількевич
Льова Бі-2
Шура Бі-2
Гарік Харламов
Федор Добронравов
Композитор Марк Віллот
Кінокомпанія Wizart Animation
Дистриб'ютор 20th Century Fox СНД (Росія)
Aurora Films (Україна)
Тривалість 80 хв.
Мова російська
Країна Росія
Рік 2014
Дата виходу 1 січня 2015 (Росія)
1 січня 2015 (Україна)
Кошторис $8.0 млн.
Касові збори $15.5 млн.[1]
IMDb ID 3477554
Попередній «Снігова Королева»
Наступний Снігова королева 3: Вогонь і лід

«Снігова Королева 2: Перезаморозка» (рос. Снежная Королева 2: Перезаморозка) — російський комп'ютерний 3D-мультфільм створений анімаційною студією Wizart Animation у 2014 році. Приквел мультфільму «Снігова Королева», сиквел «Снігова королева 3: Вогонь і лід».

Фільм вийшов у широкий прокат у Росії 1 січня 2015 року. В Україні фільм вийшов в широкий прокат 1 січня 2015, дубляж українською для кінопрокату було створено на студії Tretyakoff production.

Сюжет[ред. | ред. код]

Марнославний троль Орм давно мріє про лаври героя і, нарешті, отримує цей шанс: північний вітер загрожує світу вічної зими і викрадає Марібель. Рука принцеси і королівство тролів дістануться тому, хто визволить її зі снігового полону. Одного разу Орм переміг зиму за допомогою друзів, тепер він хоче діяти самостійно. На ньому обладунки з сковорідок, за ним — загін боягузливих тролів, а попереду — небезпечний шлях до замку Снігової королеви. Але, на щастя, друзі не пам'ятають образ: хоробра Ґерда, сором'язливий Кай, удалая Альфіда і весела Лута не кинуть Орма в біді. А значить, їх чекають неймовірні пригоди!

Персонажі[ред. | ред. код]

  • Ґерда — головна героїня всіх частин. Хоробра, добра, чесна дівчинка з твердим характером. Виросла в дитячому притулку і вміє за себе постояти. З легкістю пускається в пригоди. У всіх людей бачить тільки добро, навіть в тих, в кого його зовсім не залишилося.
  • Кай — брат Ґерди. Мрійник, художник і поет. Після порятунку з полону Снігової Королеви живе в притулку разом з Гердою. Закоханий в піратку Альфіду, але не знає, як висловити свої почуття. Завжди готовий допомогти Ґерді і Альфіді, але не вміє приймати самостійних рішень.
  • Орм — типовий троль у всіх сенсах цього слова. Колишній слуга Снігової Королеви. Разом з Ґердою їм вдалося знищити владу холоду і страху і звільнити Кая. І тепер, після довгих років розлуки, Орм повернувся додому до своєї бабусі в місто тролів. Орм працює шахтарем і ледве зводить кінці з кінцями, і це після того, як саме він знищив печатку Снігової Королеви і розморозив королівство тролів! Побутові труднощі і занижена самооцінка постійно штовхає Орма на авантюри. Улюблена бабуся Орма мріє жити в палаці, і легковажний онук легко дає їй таку обіцянку. Тепер Орм просто зобов'язаний щось змінювати у своєму житті. Йому належить витримати чимало труднощів для того, щоб бути, а не здаватися справжнім героєм.
  • Сніговий Король — головний антагоніст мультфільму, відображення Орма, перед яким на чаклунському озері Орм дав клятву ніколи нікому не брехати. Однак, після того, як він порушив обіцянку, Сніговий король ожив і знайшов самосвідомість. Після цього він за допомогою Північного вітру викрав принцесу Марібель, а коли підбігли на виручку Герда з друзями і супроводжували Орма тролі на чолі з Аррогом дісталися до замку Снігової Королеви, він заморозив їх. Але Орм, усвідомивши свою провину перед друзями і родичами і те, яким він колись був боягузом і егоїстом, в результаті зміг зруйнувати його чари і врятувати не тільки принцесу, а й усіх інших.
  • Аррог — дворянин, генерал, шановний троль. Знаходиться близько до королівської сім'ї, сподівається укласти шлюб з принцесою Марібель — племінницею Короля, в яку він палко закоханий. Поводиться як бувалий герой, хоча в цьому бою ніколи не бував. Весь час розповідає одну і ту ж історію про подвиг свого діда. Мріє вийти з його тіні.
  • Марібель — племінниця короля тролів. Розпещена і розглядає оточуючих як іграшки. Дуже вимоглива і примхлива. Маніпулює своїм дядьком-королем. Все на світі готова проміняти на дорогоцінні камінці.
  • Лута — ручна ласиця, колишній домашній олюбленець Ґерди. Справжній друг і совість Орма. Лута не замислюючись ризикне життям заради Орма, але також без роздумів вкаже йому на його брехню і неправильні вчинки. З усіх суперечок з Ормом виходить переможницею. Наймоторніший герой.
  • Рахат — троль-шахтар. Сильний, простодушний, нешкідливий. Він любить свою роботу. Бути кимось іншим йому нецікаво. Друзів у нього небагато, але він дуже дорожить тими, хто є, і готовий багато для них зробити.
  • Лукум — троль, друг Орма. Несе службу як городовий. Ледачий і апатичний, але в скрутну хвилину готовий прийти на виручку старого друга. Відправляється разом з Ормом в його нелегку пригоду.
  • Абрам — троль-банкір, дядько Орма. Головна цінність його життя — це гроші. Він готовий обібрати всіх, навіть родичів, а незнайомці без монет взагалі не уявляють для нього ніякого інтересу. Каже з типовим єврейським акцентом.

Виробництво[ред. | ред. код]

Після успіху в світовому прокаті анімаційної стрічки «Снігова королева» продюсери і творчий колектив студії Wizart Animation вирішили продовжити історію. Режисерське крісло в новому проекті зайняв Олексій Цицилін, який виступав в ролі оператора-постановника під час роботи над першою частиною мультфільму.

Режисер Олексій Цицилін, виконавчий продюсер Володимир Ніколаєв і художник-постановник Олексій Задумів, за участю Тимура Бекмамбетова і Романа Непомнящого, написали сценарій другої частини історії.

Робота над другим повнометражним проектом протікала на міжнародному рівні. У записі англійської версії озвучки мультфільму взяли участь такі світові зірки кінематографа, як Шон Бін, Шарлто Коплі, Белла Торн, Ізабель Фурман.

Музичний супровід до картини написав Марк Віллот (англ. Mark Willott) — британський композитор, володар премії Еммі, що продовжив свою співпрацю зі студією ще з першої частини мультфільму.

У ролях[ред. | ред. код]

Персонажі Актори
Ґерда Нюша
Орм / Сніговий Король Іван Охлобистін
Генерал Аррог Гарік Харламов
Принцеса Марібель Ганна Хількевич
Бабуся Орма Ольга Зубкова
Король тролів Федір Добронравов
Рахат Шура Бі-2
Лукум Льова Бі-2
Офіцери Олексій Лихницький
Роман Юнусов
Абрам Діомід Виноградов
Начальник шахти Михайло Тихонов
Глашатай Олександр Гудков
Кай Раміля Іскандер
Альфіда Валерія Ніколаєва
Лута Ді Бредлі Бейкер
Епізод Валерій Іваков
Епізод Володимир Чуприков
Епізод Ольга Шорохова

Український дубляж[ред. | ред. код]

Дубльовано студією «Tretyakoff Production» на замовлення кінокомпанії «Aurora Films» у 2014 році.

Нагороди[ред. | ред. код]

  • У березні 2016 року XXI ОРФАК в Суздалі — Приз в категорії «Кращий повнометражний фільм» Олексію Цициліну за фільм «Снігова королева 2: Перезаморозка».
  • У серпні 2016 року «Снігова королева 2: Перезаморозка» отримала нагороду за кращий анімаційний фільм на фестивалі незалежного кіно в Празі (Prague Independent Film Festival).

Джерела[ред. | ред. код]

  1. The Snow Queen 2 // Box Office Mojo, 2015 (англ.)

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Зовнішні відеофайли
1-й україномовний трейлер фільму «Снігова королева 2: Перезаморозка» на YouTube