Сонце опівночі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Сонце Опівночі»
Автор Стефені Маєр
Назва мовою оригіналу Midnight Sun
Країна США США
Мова англійська
Серія Сутінкова сага
Тема Вампір
Жанр любовний роман, фентезі
Видавництво Little, Brown and Company
Видано 4 серпня 2020
Тип носія електронна книга
Попередній твір Світанок

Со́нце опі́вночі — виданий додатковий роман до саги «Сутінки» автором Стефені Маєр. Робота переказує події «Сутінок», але написана з погляду Едварда Каллена замість Белли Свон[1]. Маєр заявила, що Сутінки мала бути єдиною книгою з серії, що вона планувала переписати від Едварда. Для того, щоб дати краще відчути характер Едварда, Маєр дозволила Кетрін Гардвік, режисеру екранізації «Сутінок» і Роберту Паттінсону, актору, який грає Едварда прочитати деякі завершені глави роману в той час, як вони знімали фільм[2].

Попередня версія історії[ред. | ред. код]

28 серпня 2008 року Маєр зупинила написання «Сонця опівночі» у відповідь на витік з дванадцяти глав незакінченого рукопису в інтернет. Вона заявила: «Якби я спробувала написати «Сонце опівночі» тепер, в моєму теперішньому настрої, Джеймс переміг би й всі Каллени померли, що не надто збігатиметься з оригінальним сюжетом. У будь-якому випадку, я відчуваю себе занадто сумно через те, що сталося, аби продовжувати роботу над «Сонцем опівночі», і тому це затягнеться на невизначений термін». Вона виклала дванадцять чорнових розділів у відкритий доступ на своєму сайті для своїх читачів після того, як роман був скомпрометований до передбачуваної дати його публікації.[3] Маєр також заявила, що вона не думає, що рукопис було викладено з будь-яким злим наміром, і не буде давати жодних імен.[4]

У листопаді 2008 року в інтерв'ю Маєр сказала: «Це дійсно складно, бо всі зараз перебувають у сидінні водія, звідки вони можуть робити власні судження. […] Я не відчуваю себе наодинці із рукописом. І я не можу писати, коли я не відчуваю себе самотньою». Вона сказала, що її метою є почекати близько двох років, не чуючи про «Сонце опівночі». Тоді вона зможе почати роботу над романом знову, як тільки буде впевнена, що «всі забули про нього».[4]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Stephenie Meyer (28 серпня 2008). Midnight Sun: Edward's Version of Twilight. StephenieMeyer.com. Архів оригіналу за 29 серпня 2013. Процитовано 24 серпня 2013. (англ.)
  2. Larry Carroll (15 квітня 2008). 'Twilight' Set Visit Confirms Edward And Bella's Chemistry, Offers A 'Midnight Sun' Preview Plus, get a sneak peek of the dialogue in the book's 'Garage Scene.'. MTV. Архів оригіналу за 29 серпня 2013. Процитовано 24 серпня 2013. (англ.)
  3. StephenieMeyer.com | Twilight series | Midnight Sun partial draft [Архівовано 5 липня 2016 у Wayback Machine.] (англ.)
  4. а б Entertainment Weekly (5 листопада 2008). Stephenie Meyer Talks 'Twilight'. Entertainment Weekly. Архів оригіналу за 29 серпня 2013. Процитовано 24 серпня 2013. (англ.)