Спрітцґебак

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Спрітцґебак
Походження  Німеччина
Необхідні компоненти борошно і жири
Традиційна святкова тарілка з печивом із зеленим бризком у формі дерева

Спрітцґебак — різновид німецького та ельзасько-мозелланського різдвяного печива або різдвяного печива з борошна, масла, цукру та яєць. При правильному приготуванні печиво виходить хрустким, крихким, дещо сухим і маслянистим. Німецьке дієслово spritzen українською означає бризкати. Як випливає з назви, це печиво готується шляхом екструдування, або «шприцювання», тіста за допомогою преса з візерунчастими отворами (прес для печива) або за допомогою декоратора для тортів чи кондитерського мішка, до якого можна приєднати різноманітні насадки. У Сполучених Штатах назву спрітцґебак часто скорочують до спрітц, що стає відомим як печиво спрітц.[1]

Спрітцґебак — поширена випічка в Німеччині, яку часто подають під час різдвяного сезону, коли батьки зазвичай проводять після обіду випікання зі своїми дітьми протягом одного-двох тижнів. Традиційно батьки випікають Spritzgebäck за власними особливими рецептами, які вони передають своїм дітям.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Dede Wilson (11 жовтня 2011). Baker's Field Guide to Christmas Cookies. Houghton Mifflin Harcourt. с. 146. ISBN 978-1-55832-628-6. Процитовано 19 квітня 2012.

Посилання[ред. | ред. код]