Уді Манбер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Уді Манбер
Народився
Kiryat Haimd
Країна  США
Діяльність інформатик
Alma mater Вашингтонський університет
Техніон
Галузь інформатика
Заклад Університет Аризони
Науковий керівник Richard E. Ladnerd
Аспіранти, докторанти Hai-Hsien Chend[1]
Kirk Pruhsd[1]

CMNS: Уді Манбер у Вікісховищі

Уді Манбер (англ. Udi Manber) [де?], [коли?] — ізраїльський вчений-інформатик. Він є одним із авторів agrep та GLIMPSE. Після кар'єри інженера та менеджера він працював над медичними дослідженнями.

У 1975 році він отримав ступінь бакалавра з математики та ступінь магістра в 1978 році в Техніоні в Ізраїлі. У Вашингтонському університеті він здобув ще один ступінь магістра в 1981 році та докторську ступінь з інформатики в 1982 році.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Він отримав президентську нагороду молодого дослідника в 1985 році, отримав 3 нагороди за найкращі статті та щорічну нагороду Usenix Software Tools User Group Award програмного забезпечення в 1999 році. Разом з Джином Майерсом він розробив суфіксальний масив, структуру даних для зіставлення рядків.

Він був професором в Університеті Арізони і написав кілька статей, перебуваючи там, у тому числі «Використання індукції для проектування алгоритмів», у якій підсумовується його підручник (який ще друкується) «Введення в алгоритми: творчий підхід».

Він став головним науковим співробітником Yahoo! в 1998 році.

У 2002 році він приєднався до Amazon.com, де став «головним спеціалістом з алгоритмів» і віце-президентом. Пізніше він був призначений генеральним директором дочірньої компанії Amazon A9.com. Він подав патент від імені Amazon. У 2004 році Google рекламував спонсоровані списки для власного найму кожного разу, коли хтось шукав його ім'я в пошуковій системі Google.

У 2006 році його найняли в Google як одного з їхніх віце-президентів з розробки. У грудні 2007 року він анонсував Knol, проект Google зі створення сховища знань.

У жовтні 2010 року він відповідав за всі пошукові продукти в Google.

У жовтні 2014 року Манбер був призначений віце-президентом з розробки на YouTube.

У лютому 2015 року Манбер оголосив, що залишає YouTube заради Національного інституту здоров'я. Він залишив цю роль у 2016 році.

У лютому 2017 року Манбер пішов працювати на факультет медицини Каліфорнійського університету в Сан-Франциско та технічним радником Інституту комп'ютерних наук про здоров'я UCSF.

У жовтні 2018 року було повідомлено, що Манбер приєднався до Anthem як головний офіцер ШІ.

Менбер є членом ради директорів Twiggle і є радником Amino Health.

У 2020 році Манбер оголосив про нове підприємство під назвою Weekly Medical News.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Математичний генеалогічний проєкт — 1997.

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]