Філіп Девіс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Філіп Девіс
Народився 7 червня 1951(1951-06-07)[1] (72 роки)
Нассау, Багамські Острови
Країна  Багамські Острови
Діяльність політик, адвокат
Alma mater коледж Святого Джонаd
Посада Member of the House of Assembly of the Bahamasd, прем'єр-міністр Багамських Островів[d][2][2], Deputy Prime Minister of The Bahamasd, Minister of Financed[2][2] і President of the Caribbean Communityd
Партія Прогресивна ліберальна партія
Конфесія англіканство

Філіп Едвард «Хоробрий» Девіс (7 червня 1951(1951-06-07), Нассау) — багамський політик і адвокат, прем'єр-міністр Багамських Островів з 17 вересня 2021 року і член парламенту від островів Кет[en], Рам-Кі[en] та Сан-Сальвадора з травня 2002 року.

Девіс був віце-прем’єр-міністром в уряді Перрі Крісті та міністром громадських робіт та розвитку міста 2012 — 2017 рр. Лідер опозиції у парламенті з травня 2017 року до вересня 2021 року, на чолі прогресивної ліберальної партії, виграв вибори 2021 та очолив уряд.

Біографія[ред. | ред. код]

Раннє життя[ред. | ред. код]

Народився 7 червня 1951 року в Нассау у бідній родині. Раннє дитинство провів зі своїм братом Елвіном, бабусею та дідусем на острові Кет, де навчався у загальноосвітній школі «Old Bight». Після повернення до Нассау продовжив навчання у «Eastern Schools» та коледжі Сент-Джона.

Політична кар'єра[ред. | ред. код]

З 2002 був депутатом Палати зборів парламенту Багамських островів від Прогресивної ліберальної партії. Коли Прогресивна ліберальна партія виграла вибори 2012 року[en], обійняв посаду заступника прем'єр-міністра Багамських островів Перрі Крісті та міністром суспільних робіт та міського розвитку. Після виборів 2017 року[en], коли партія зазнала поразки, був обраний лідером Прогресивної ліберальної партії на з'їзді партії у жовтні 2017 року.

В 2015 році став Королівським адвокатом (QC).

Міністр громадських робіт[ред. | ред. код]

В 2012—2017 рр як міністр суспільних робіт і міського розвитку Девіс займався забезпеченням близько 1 тис. будинків на островах Фемілі та Нью-Провіденс внутрішніми туалетами та питною водою, крім того, займався розвитком інфраструктури на островах, включаючи будівництво доріг, відновлення морських дамб, освітлення аеропорту Фемілі-Айлендс та ремонт будівель та доків, пошкоджених ураганами. Він заснував Програму ремонту невеликих будинків міського типу, у якій взяли участь понад 1 тис. домовласників та тисячі підрядників та торговців.

Прем'єр-міністр[ред. | ред. код]

На виборах 16 вересня 2021[en] привів свою Прогресивну ліберальну партію до перемоги і був приведений до присяги як прем'єр-міністр Багамських островів [3].

Примітки[ред. | ред. код]

Політичні посади
Попередник:
Г'юберт Мінніс
Прем'єр-міністр Багамських Островів
17 вересня 2021 — сьогодення
Повноважний