Хлопаки: Осатанілі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хлопаки: Осатанілі
Тип телесеріал
Телеканал(и) Prime Video
Дистриб'ютор(и) Prime Video
Жанр анімація для дорослихd
Компанія Amazon MGM Studios[1], Original Film[1], Point Grey Picturesd[1], Sony Pictures Television[1] і Titmouse, Inc.d[1]
На основі Пацани
Виконавчий продюсер Ерік Кріпке[1], Сет Роґен[1], Evan Goldbergd[1], James Weaverd[1], Ніл Моріцd[1], Ori Marmurd[1], Darick Robertsond[1], Garth Ennisd[1] і Кріс Приноскі[1]
Країна-виробник  США
Мова оригіналу англійська
Перший показ 4 березня 2022[2]
Кількість сезонів 1
Кількість серій 8
Посилання

«Хлопаки: Осатанілі» або просто «Осатанілі» (англ. The Boys Presents: Diabolical) — американський анімаційний телесеріал-антологія для дорослої аудиторії, заснований на серії коміксів "Хлопаки " від Гарта Енніса і Даріка Робертсона, що в різний час видавалася DC Comics і Dynamite Entertainment, і є спін-оффом до однойменному телесеріалу.

Прем'єра першого сезону відбулася на Amazon Prime Video 4 березня 2022 року. Серіал отримав здебільшого позитивні відгуки від критиків, які хвалили анімацію, озвучку, сценарії, гумор та тематику.

Синопсис[ред. | ред. код]

Зібрання анімаційних короткометражних фільмів, виконаних у різних стилях анімації та відбуваються у рамках всесвіту серіалу "Хлопаки ".

Виробництво[ред. | ред. код]

Про проект було вперше оголошено на панелі Prime Video на Comic Con Experience у Бразилії. Тоді стало відомо, що це буде телесеріал-антологія у всесвіті серіалу "Хлопаки ". «Осатанілі» складаються з восьми епізодів, сценарії до яких написали Аквафіна, Гарт Енніс, Еліот та Ілана Глейзер, Еван Голдберг і Сет Роген, Саймон Рачіоппа, Джастін Ройланд і Бен Бейф, Енді Семберг і Айша Тайлер Прем'єра серіалу відбулася 4 березня 2022.

Ерік Кріпке заявив, що ідея мультсеріалу прийшла до нього під час пандемії COVID-19, коли продюсери захотіли скрасити очікування фанатів перед виходом третього сезону основного серіалу. Через заборону на зйомки більшості проектів з живими акторами вони вирішили створити анімаційну серіал-антологію, виконану в різних стилях анімації.

Деякі члени акторського складу та сценаристи були оголошені в тизер-трейлері, випущеному в лютому 2022. Пізніше того ж місяця було випущено повноцінного трейлера, в якому показали імена інших акторів. Також стало відомо, що Саймон Пегг озвучив роль Х'юї Кемпбелла, персонажа, який в оригінальному коміксі був змальований з образу актора. Пегг не зміг зіграти Хьюї в оригінальному телесеріалі, оскільки на момент початку роботи над ним не підійшов за віком.

Ерік Крипке пізніше заявив, що творці серіалу вважають лише кілька епізодів канонічними, незважаючи на те, що в такому вигляді подавався весь серіал, використовуючи як приклад фінал сезону[3][4][5].

Сприйняття[ред. | ред. код]

На сайті-агрегаторі Rotten Tomatoes перший сезон серіалу має рейтинг 97 % на основі 30 рецензій із середньою оцінкою 7.6/10. Консенсус сайту говорить: "Анімаційні короткометражки з «Осатанілих» настільки ж безбашенно, як оригінальні «Хлопаки», адаптують хльосткий соціальний коментар під формат мультиплікації і подають його диявольськи весело — і зовсім не по-дитячому. "[6] На сайті Metacritic середньозважена оцінка складає 70 балів зі 100 на основі 7 рецензій, що відповідає статусу «загалом сприятливі відгуки»[7].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж и к л м н п р Animation World Network — 1996.
  2. Entertainment WeeklyNYC: Meredith Corporation, 1990. — ISSN 1049-0434; 2169-3188
  3. Dominguez, Noah. The Boys Presents: Diabolical Bosses Confirm Two More Canon Episodes. CBR. Процитовано 10 червня 2022.
  4. Ankers, Adele. The Boys: Diabolical's Finale Is Canon and Connects to Season 3. IGN. Процитовано 10 червня 2022.
  5. Kripke, Eric. People are asking, so here's the eps of #Diabolical we consider canon with #TheBoysTV series. Watch #TheBoysPresentsDiabolical NOW STREAMING on @PrimeVideo !! NOW NOW NOW! @TheBoysTV @SPTV #TheBoys #TheBoysDiabolical @Sraxs @thelonelyisland @aishatyler @Sethrogen @evandgoldberg. Twitter. Процитовано 10 червня 2022.
  6. The Boys Presents: Diabolical - Rotten Tomatoes. Rotten Tomatoes. Процитовано 5 березня 2022.
  7. The Boys Presents: Diabolical - Season 1 Reviews - Metacritic. Metacritic. Процитовано 5 березня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]

«Хлопаки: Осатанілі» на сайті IMDb