Церква Пресвятої Трійці (Вовковинці)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Церква Пресвятої Трійці (Вовковинці)

Тип церква
Країна  Україна
Розташування Вовковинці
Конфесія УГКЦ
Будівництво 2012

Церква Пресвятої Трійці у Вовковинцях — парафія і храм греко-католицької громади Хмельницького деканату Кам'янець-Подільської єпархії Української греко-католицької церкви в смт Вовковинці Хмельницької области.

Історія церкви[ред. | ред. код]

Парафію у 2011 року заснував о. Анатолій Венгер, який є адміністратором парафії в м. Деражня Хмельницької області. Свідоцтво про державну реєстрацію парафії громада отримала 8 червня 2011 року. Храм збудовано в 2011 році. Архітектор проєкту — Михайло Нетриб'як.

Основним жертводавцем будівництва був правлячий архиєрей Тернопільсько-Зборівської митрополії владика Василій Семенюк, деякі парафії митрополії, а також місцеві греко-католицькі віруючі.

Церкву 7 жовтня 2012 року освятив владика Василій Семенюк.

15 лютого 2016 року митрополит Василь Семенюк освятив новий іконостас, престол, тетрапод і аналой. Іконостас споруджено вірними парафії та настоятеля храму о. Івана Бойка. Іншу церковну утвар пожертвував о. Ярослав Онищук — настоятель храму святого архістратига Михаїла м. Тернополя[1].

Адміністратор парафії о. Іван Бойко надає духовну опіку в місцевій лікарні, будинку для самотніх людей старшого віку та в школі-інтернаті.

Парохи[ред. | ред. код]

  • о. Іван Бойко (з 11 жовтня 2011).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Митрополит Василій освятив іконостас та престіл у Вовковинцях [Архівовано 15 березня 2016 у Wayback Machine.] // Тернопільсько-Зборівська архієпархія УГКЦ. — 2016. — 16 лютого.

Джерела[ред. | ред. код]