Чабан Тарас Іванович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Чабан Тарас Іванович (нар. 25 квітня 1966, м. Краматорськ, Донецька область) — лікар кардіолог, доктор медичних наук, професор. Голова Всеукраїнської громадської організації «Українська серцева фундація», Київ.

Чабан Тарас Іванович
Народився 25 квітня 1966(1966-04-25) (57 років)
Краматорськ, Донецька область, Українська РСР, СРСР
Діяльність кардіолог
Alma mater ДонНМУ
Заклад Приватний ВНЗ "Київський медичний університет"

Життєпис[ред. | ред. код]

В 16 років вступає до Донецького медичного інституту.

В 1988 році закінчує його з відзнакою. З 1988 по 1990 рік навчався в клінічній ординатурі з кардіології на кафедрі внутрішніх хвороб Донецького медичного інституту.

З 1990 року по 1991 рік працював лікарем анестезіологом-реаніматологом блоку інтенсивної терапії інфарктного відділення лікарні швидкої допомоги м. Донецька
З 1991 по 1996 рік працював асистентом кафедри внутрішніх хвороб Донецького медичного інституту З 1996 по 1999 рік навчався в докторантурі відділення серцевої недостатності НДІ кардіології ім. М. Д. Стражеска
З 2000 по 2003 рік — доцент кафедри внутрішніх хвороб Київського медичного університету УАНМ.
З 2003 по теперішній час — професор, завідувач кафедри внутрішніх хвороб ПВНЗ «Київський медичний університет УАНМ».

Наукові твори[ред. | ред. код]

Написав більше сотні наукових статей. У тому числі:

  • Кандидатська дисертація на тему «Вегетативна регуляція серцево-судинної системи у хворих гострим інфарктом міокарда та можливості диференційованої терапії»
  • Докторська дисертація на тему «Стан вегетативної регуляції при хронічній серцевій недостатності: патогенетична роль, значення для діагностики і терапії».

Основні направлення лікувальної діяльності: Лікування важких хворих з терапевтичною та серцево-судинною патологією, профілактика серцево-судинних захворювань.

Широко пропагує серед населення необхідність впровадження здорового способу життя як засіб профілактики хвороб і в першу чергу серцево-судинних. З цього часу з'являється його найбільш вживане висловлювання: «Попередити завжди значно легше і результативніше, ніж долати наслідки серцево-судинних катастроф».

Провів сотні лекцій серед людей та виступів по телебаченню і радіо, пропагуючи профілактичні направлення у лікуванні серцево-судинних хвороб.

Література[ред. | ред. код]

  • Скиба В.В., О. Ю. Тарапон, Чабан Т.І., Ю. С. Лісайчук. Сучасні методи лікування ожиріння та надлишкової ваги. — «Аврора плюс», 2005. — С. 96. — ISBN 966-8344-10-13.
  • Чабан Т. І. Чому підвищується артеріальний тиск і що робити в такому випадку. — «Аврора плюс», 2007. — С. 74.
  • Чабан Т. І. — Чому виникає зайва вага і що робити в такому випадку. Київ, 2008-96 с.
  • Чабан Т. І. — Навчальний посібник для лікарів, студентів та інтернів "Сучасні методи діагностики та лікування артеріальної гіпертонії, Київ, 2009.-178 с