Щось не так з Роном

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Щось не так з Роном
англ. Ron's Gone Wrong
Жанри Мультфільм
Комедія
Наукова фантастика
Режисер Жан-Філіп Віне
Сара Сміт
Продюсер Лара Брей
Джулі Локхарт
Сценарист Пітер Бейнхем
Сара Сміт
У головних
ролях
Зак Галіфіанакіс
Джек Ділан Грейзер
Олівія Колман
Ед Хелмс
Джастіс Сміт
Роб Делані
Кайлі Кентралл
Рікардо Уртадо
Маркус Скрібнер
Томас Барбаска
Оператор Девід Пірс
Хейлі Уайт
Композитор Генрі Джекмен
Музика Генрі Джекман
Монтаж Девід Берроуз
Кінокомпанія 20th Century Animation[1]
Locksmith Animation[en]
DNEG
TSG Entertainment[2]
Дистриб'ютор 20th Century Studios
Тривалість 106 хв.
Мова Англійська
Країна Велика Британія Велика Британія
США США
Рік 2021
IMDb ID 7504818
family.20thcenturystudios.com/movies/rons-gone-wrong
CMNS: Щось не так з Роном у Вікісховищі

«Щось не так з Роном» (англ. Ron's Gone Wrong) — британсько-американський тривимірний анімаційно -фантастичний фільм, знятий режисерами Жан-Філіппом Віне і Сарой Сміт і співрежисером Октавіо Родрігесом за сценарієм Пітера Бейнхема і Сміт. Головних персонажів озвучили Зак Галіфіанакіс, Джек Ділан Грейзер, Олівія Колман, Ед Хелмс, Джастіс Сміт і Роб Делані. Фільм є дебютною роботою анімаційної студії Locksmith Animation і поширюється компанією 20th Century Studios, що робить його першою анімаційною стрічкою прокатника з моменту закриття Blue Sky Studios.

Світова прем'єра мультфільму відбулася 9 жовтня 2021 року на Лондонському кінофестивалі Лондонському кінофестивалі.. У Великій Британії широкий прокат розпочався 15 жовтня того ж року, а в США та Україні — тижнем пізніше.

Сюжет[ред. | ред. код]

У майбутньому технологічний гігант Bubble представляє своє останнє творіння: B-бота, створеного доброзичливим генеральним директором Марком Вайделлом. Buble мала намір створити друга-робота, який буде створюватися для дружби, використовуючи встановлений алгоритм дружби Марка. У містечку Nonsuch Барні Пудовскі — єдиний середній школяр, у якого немає B-бота. Його колишні друзі дитинства, Саванна Мідс, Річ Белчер, Ной і Ава, всі були поглинені своїми індивідуальними B-ботами. Батько Барні Грем, який продає новинки в Інтернеті, і його бабуся Донка розуміють, що у нього немає друзів, і співчувають, коли Річ жорстоко жартує з Барні. Вони поспішно йдуть до магазину Bubble, але він зачинений. На щастя, водій доставки тримався за трохи пошкодженого B-бота, який випав з його вантажівки, і продає його їм.

Барні отримує B-бота як пізній подарунок на день народження, але після його активації швидко дізнається, що він несправний і несправний. Не бажаючи засмучувати батька, він вирішує віднести його назад у магазин Bubble, щоб полагодити. У підсумку він стикається з Річем і його друзями, які насміхаються і намагаються принизити його. Б-бот починає відбиватися, оскільки його функції безпеки були вимкнені. Річ викликав поліцію, і їх разом з Гремом і Донкою відвозять в магазин Bubble, щоб B-бота утилізували. Не бажаючи бачити цього, Барні таємно рятує його і дає ім’я Рон, скорочена версія його номера моделі.

Коли Марку повідомили про дії Барні та Рона, Марк був радий бачити, як Рон йде проти його програм, в той час як головний виконавчий директор Bubble Ендрю Морріс вважає це поганою рекламою, вважаючи, що Рона потрібно знищити, щоб проблему було вирішено. Барні вчить Рона, як бути хорошим другом, і під час спілкування зустрічається з Саванною, яка каже Рону, що йому потрібно допомогти Барні знайти друзів. Незважаючи на те, що Барні сказав Савані цього не робити, вона публікує в Інтернеті дії Рона, сповіщаючи про Пузиря. Наступного дня Рон виходить з дому і намагається знайти «друзів» для Барні, приводячи до школи низку випадкових людей. Коли Барні потрапляє в біду, Річ виявляє розблоковану функцію Рона і завантажує її, через те всі інші B-боти вимикають функції безпеки та батьківський контроль. Б-боти здичавіли, і, врешті-решт, після оновлення патча для B-ботів, Саванну публічно принижують.

Після цього Барні вигнали з школи, хлопець був розчарований через це і відмовив Рону в дружбі, але повернувшись додому, він розуміє, що Рон справді був другом, і вирішує втекти з ним, коли співробітники Bubble приходять за ним. Вони ненадовго стикаються з Саванною, все ще засмучені її інцидентом. Тим часом, поки Ендрю попереджає Марка про наслідки B-бота, Марк тікає, щоб зустрітися з Роном, а Пузир використовує їхні ресурси, щоб взяти під контроль усіх B-ботів, щоб шукати Рона та Барні після того, як дует спочатку у захваті від лісу, але в результаті заблукав і провів там страшну, незручну ніч. Але через холодну погоду та астму Барні стає слабким, і Рон повертає його до цивілізації біля школи, де Саванна, Річ, Ной і Ава поспішають йому на допомогу.

Барні доставляють до лікарні ,він одужав, перш ніж зустріти Марка, який вражений Роном. Марк виправляє збої Рона і тим самим робить його іншим B-ботом. Барні вимагає, щоб Марк отримав доступ до хмари, щоб отримати оригінальну особистість Рона, але Ендрю взяв на себе компанію і заблокував Марка. Завдяки детально розробленому плану проникнення Барні, Грема, Донки та Марка до штаб-квартири Bubble, Барні вдається потрапити до бази даних Bubble, знаходить оригінальні дані Рона за його світлом і завантажує його назад у своє тіло, відновлюючи його початковий стан. Бачачи, що Bubble має прямий доступ до кожного B-бота, і розуміючи, що всі такі ж самотні, як і він, Барні пропонує оновити всіх B-ботів, щоб вони отримали такі недоліки які має Рон. Однак це означає, що Рон буде розсіяний в Інтернеті. Барні неохоче прощається з Роном, оскільки його програмування поширюється на всіх, змішуючи алгоритм дружби Марка з кодуванням Рона. Марк шантажує Ендрю, щоб він повернув йому посаду генерального директора після того, як таємно записав, як він визнає, що B-боти шпигують за своїми власниками.

Через три місяці у всіх є несправний B-бот, але вони задоволені їх диким і дивним характером. У Барні його більше немає, але він став набагато товариськішим і зблизився зі своїми колишніми друзями. Коли вони тусуються на «Лавці Барні», гігантська вежа Пузиря, яка виходить на Nonsuch, показує обличчя Рона, що означає, що він все ще живий.

У головних ролях[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

12 жовтня 2017 року анімаційна студія Locksmith Animation анонсувала свій дебютний проект під назвою Ron's Gone Wrong. Олександро Карлоні і Жан-Філліп Віне були призначені співрежисерами фільму, в той час як Пітер Бейнхем і спів-засновник студії Сара Сміт повинні були написати сценарій. Компанія DNEG була призначена партнером по роботі над анімацією проекту[4]. Того ж дня Бейнхем і Елізабет Мердок були призначені виконавчими продюсерами.

Робота над анімацією та озвучуванням велася дистанційно під час пандемії COVID-19 пандемії COVID-19[5]

Музика[ред. | ред. код]

Композиції для мультфільму написав Генрі Джекман[6]

19 серпня 2021 року було оголошено, що Ліам Пейн створив для фільму оригінальну пісню під назвою «Sunshine». Пісня була випущена 27 серпня[7].

Випуск[ред. | ред. код]

У жовтні 2017 року вихід мультфільму був запланований на 6 листопада 2020 року. У листопаді 2019 року прем'єра була відкладена до 26 лютого 2021 року. У травні 2020 року через вплив пандемії COVID-19 пандемії коронавірусу реліз був перенесений на 23 квітня 2021 року. 22 січня 2021 року було оголошено про перенесення прем'єри на 22 жовтня 2021 року Світова прем'єра відбулася 9 жовтня 2021 року на Лондонському кінофестивалі. За 45 днів після старту прокату стрічка з'явиться на онлайн-платформах.

Мультфільм є єдиним проектом Locksmith, випущеним компанією 20th Century Studios, оскільки всі їхні подальші роботи поширюватимуться Warner Bros. [pictures, згідно з умовами багаторічної угоди, укладеної в 2019 році[8]

Сприйняття[ред. | ред. код]

Касові збори[ред. | ред. код]

У США і Канаді «Щось не так з Роном» вийшов у прокат в один день з фільмом «Дюна», і згідно з прогнозами аналітиків повинен був зібрати $ 10 мільйонів [9]. У перший день мультфільм заробив $2.3 мільйона, рахуючи $260.000, виручених із попередніх показів у вечір четверга. Перші вихідні стрічка завершила з результатом у $ 7.3 мільйона, що виявилося значно нижчим від очікуваного[10].

Критика[ред. | ред. код]

На сайті-агрегаторі Rotten Tomatoes мультфільм має рейтинг 80% на основі 54 рецензій із середньою оцінкою 6.6/10. Консенсус критиків говорить: «Це не перший фільм, який протистоїть плазунню технологіям, але з точки зору разючого і цікавого балансу між комедією і драмою "Щось не так з Роном" робить все правильно. На сайті Metacritic фільм має рейтинг 62 бали зі 100 на основі 17 рецензій, що відповідає статусу «загалом» сприятливі відгуки»[11].

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 18 листопада 2021. Процитовано 23 листопада 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 19 листопада 2021. Процитовано 23 листопада 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Nick Romano. Zach Galifianakis is the best malfunctioning robot pal in first Ron's Gone Wrong trailer. Архів оригіналу за 24 листопада 2021. Процитовано 21 листопада 2021.
  4. -gone-wrong-animated-film-1202187132/amp/|title=20th Century Fox & Locksmith Animation Slate 'Ron's Gone Wrong' As First Project| 12, 2017 | accessdate = February 15, 2018}}
  5. Zahed, Ramin (20 квітня 2020). COVID-19 Chronicles: Locksmith Animation Zooms with Creative Touch. Animation Magazine (амер.). Архів оригіналу за 8 жовтня 2021. Процитовано 28 липня 2020.
  6. {{cite web|url=http://filmmusicreporter.com/2021/02/09/henry-jackman-scoring-locksmith-animations-rons- gone-wrong/|title=Henry Jackman Scoring Locksmith Animation's 'Ron's Gone Wrong'|website=filmmusicreporter.com|date=9 лютого 2021 |
  7. Ліам Пейн заспівав разом із куркою для саундтреку «Невиправного Рона» (Відео). InterMedia (ua) . 31 серпня 2021. Архів оригіналу за 20 вересня 2021. Процитовано 20 вересня 2021.
  8. {{Cite News | .com/2019/film/news/warner-bros-pact-elisabeth-murdoch-locksmith-animation-1203389453/ |accessdate=1 листопада 2019 |work=Variety |date=31 жовтня 2019 |language= / Ref>.
  9. Nancy Tartaglione and Anthony D'Alessandro (20 жовтня 2021). 'Dune' Looks To Make A Difference In Theaters & HBO Max With $70M+ Global Weekend. Deadline. Архів оригіналу за 20 жовтня 2021. Процитовано 22 жовтня 2021.
  10. Anthony D'Alessandro (24 жовтня 2021). 'Dune' Domestic Opening Is Best For Warner Bros HBO Max Day/Date Title & Denis Villeneuve. Deadline.com. Архів оригіналу за 24 жовтня 2021. Процитовано 25 жовтня 2021.
  11. Ron's Gone Wrong Reviews. Архів оригіналу за 22 листопада 2021. Процитовано 21 листопада 2021. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |3= (довідка)

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]