Ярославський Ярослав Іванович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ярославський Ярослав Іванович
Ярославський Ярослав Іванович
Ярославський Ярослав Іванович
Директор державного підприємства «Вінницький науково-дослідний та проєктний інститут землеустрою»
 
Народження: 28 червня 1987(1987-06-28) (36 років)
Чечельник
Національність: Українець
Країна: Україна Україна
Ступінь: Кандидат технічних наук

Ярославський Ярослав Іванович (нар. 28 червня 1987, Чечельник) — директор державного підприємства «Вінницький науково-дослідний та проєктний інститут землеустрою», радник Міністра аграрної політики та продовольства України із земельних питань, кандидат технічних наук, академік АН ПРЕ, винахідник.

Освіта[ред. | ред. код]

У 2009 році закінчив магістратуру у Вінницькому національному технічному університеті за спеціальністю «Інженер з лазерної та оптоелектронної техніки». У 2013 отримав другу вищу освіту інженера-землевпорядника у Львівському національному аграрному університеті.

Наука[ред. | ред. код]

Ще за навчання в університеті розпочав наукову діяльність, досліджуючи напрямки оптоелектроніки, інформаційних технологій, штучного інтелекту, телемедичних технологій.

У 2020 році отримав науковий ступінь Кандидата технічних наук за спеціальністю «Біологічні та медичні прилади і системи». Цього ж року став Академіком АН ПРЕ.

За 14 років наукового стажу опублікував більш як 20 наукових праць, в тому числі 10 статей у фахових наукових виданнях України (з них 3 у виданнях, які індексуються міжнародною наукометричною базою даних Scopus, Index Copernicus). Зареєстрував 5 патентів України.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Свою професійну діяльність розпочав у 2008 році у Вінницькій регіональній філії ДП «Центр ДЗК» з позиції провідного адміністратора системи захисту інформації.

З 2011 до 2013 працював заступником начальника філії — начальником управління Державного земельного кадастру Вінницької регіональної філії ДП «Центр ДЗК».

З 2013 по 2014 рік був начальником управління Державного земельного кадастру Головного управління Держземагентства у Вінницькій області.

З 2015 по 2016 — начальником управління Держземкадастру Головного управління Держгеокадастру в області.

У 2016 зайняв позицію Директора державного підприємства «Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою». За час роботи у Вінницькому інституті землеустрою вивів його на рівень найбільшого в Україні державного підприємства, що надає повний спектр послуг з розробки всіх видів землевпорядної та землеоцінювальної документації. Зокрема, у 2019 році приєднав аналогічні підприємства в Хмельницькій та Чернівецькій областях, утворивши з них філії.

У 2021 став радником Міністра аграрної політики та продовольства України із земельних питань.

Також у цьому ж році став співавтором та постійним експертом телепроєкту «Земельний навігатор»[1][неавторитетне джерело] на регіональному телеканалі «Вінниччина», у якому дає відповіді на поширені питання вінничан щодо ринку землі, земельної реформи та іншого.

Нагороди[ред. | ред. код]

У 2016 році отримав Почесну грамоту від Віцепрем'єр-міністра, Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. У 2018 — звання «Людина року»[2][3] у номінації «Нова генерація року».

Особисте життя[ред. | ред. код]

Одружений. Має сина та доньку.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Земельний Навігатор (укр.). 08-10-2021. Процитовано 2 лютого 2022. Архівована копія. Архів оригіналу за 2 лютого 2022. Процитовано 2 лютого 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. У Вінниці визначили переможців конкурсу "Людина року - 2018" (ФОТО) – новини Вінниці. www.depo.ua (укр.). Архів оригіналу за 2 лютого 2022. Процитовано 2 лютого 2022.
  3. У Вінниці нагородили переможців конкурсу «Людина року – 2018». www.myvin.com.ua. Архів оригіналу за 2 лютого 2022. Процитовано 2 лютого 2022.