2-га повітряна армія (США)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
2-га повітряна армія (США)
Second Air Force
Емблема 2-ї повітряної армії
На службі 19 жовтня 1940 — по т.ч.
Країна США США
Вид Повітряний корпус Армії (1940—1941)
ПС армії США (1941—1947)
ПС США (з 1947)
Тип повітряні сили
Роль забезпечення та проведення базової військової підготовки і технічного тренування для усіх категорій особового складу Повітряних сил (за винятком офіцерського льотного складу)[1]
Чисельність повітряна армія
13 900 о/с[2]
У складі Командування освіти та тренувань Повітряних сил США
Гарнізон/Штаб військово-повітряна база Кіслер, Білоксі, Міссісіпі
Гасло «Друге для нікого … Тренуйтеся, розвивайтеся, надихайтеся!» (англ. "Second to None…Train, Develop, Inspire!")[2]
Війни/битви Друга світова війна
Холодна війна
Війна проти тероризму
Нагороди Почесна стрічка «За бойові дії на Американському ТВД»
Почесна стрічка Відзнаки прославленій частині (США)[3]

Медіафайли на Вікісховищі

2-га повітряна армія (США) (англ. Second Air Force) — повітряна армія у складі ПС США. Штаб-квартира повітряної армії розташована на військово-повітряній базі Кіслер, поблизу Білоксі у штаті Міссісіпі. Основним призначенням армії є забезпечення та проведення базової військової підготовки і технічного тренування для усіх категорій особового складу Повітряних сил (за винятком офіцерського льотного складу).

Зміст[ред. | ред. код]

Призначення[ред. | ред. код]

2-га повітряна армія відповідає за проведення базової військової та технічної підготовки офіцерського складу формувань забезпечення та військовослужбовців сержантського корпусу і солдатів Повітряних сил. Перший етап у циклі підготовки для всіх військовослужбовців ПС, Національної гвардії ПС та резерву ПС — це курс базової військової підготовки на авіабазі Лекланд, що разом з Форт Сем Х'юстон та авіабазою Рендольф створюють багатопрофільний навчально-тренувальний центр Об'єднаної військової бази Сан-Антоніо в штаті Техас. Щорічно понад 36 000 новобранців проходять напружений шеститижневий курс підготовки.

Після закінчення базового курсу військової підготовки технічний персонал продовжують удосконалення своєї технічної підготовки за спеціальностями своєї посади на п'яти інсталяціях: на базах повітряних сил Гудфеллоу, Лекланд і Шеппард у штаті Техас; Кіслер у Міссісіпі та Ванденберг, штат Каліфорнія. Кожна база несе відповідальність за конкретну частину формальної технічної підготовки, тобто відповідно до нагальних вимог авіації для виконання завдань Повітряними силами. Висококваліфіковані інструктори проводять технічну підготовку за такими спеціальностями, як обслуговування літаків, цивільне інженерна справа, медичне обслуговування, комп'ютерні системи, організація безпеки, управління повітряним рухом, управління персоналом, розвідка, протипожежна підготовка, забезпечення космічних та ракетних операції.

Офіцери, фахівці з технічних дисциплін у військові авіації та супутніх напрямків, також відвідують відповідні курси технічної підготовки за аналогічними напрямами кар'єри в тих же місцях.

Базові структури 2-ї повітряної армії також проводять спеціалізовану підготовку для бойових собак та кінологів на авіабазі Лекланд на потребу Міністерства оборони та Федеральної авіаційної адміністрації. Крім того, в Міжамериканській академії Повітряних сил у Лекланді проводиться понад 160 курсів авіаційних спеціальностей, що викладаються іспанською мовою, для студентів з 19 країн Західного півкулі.

Підпорядкованість[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]