A Clockwork Origin

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
A Clockwork Origin
Назва англ. A Clockwork Origin
Входить у цикл Футурама
Сезон Futurama, season 6d
Попередник That Darn Katz!
Наступник The Prisioner of Benda
Мова оригіналу англійська
Дата публікації 12 серпня 2010[1]
Режисер Dwayne Carey-Hilld
Сценарист Dan Vebberd
Тривалість 21 хв.[1]
Описує вигаданий світ Futuramaversed
Персонажі Фрай[2] і Туранґа Ліла[3]
Медіафраншиза Futurama[d]
Виробничий код 6ACV09

A Clockwork Origin (Походження по часовим механізмом) — дев'ятий епізод шостого сезону мультсеріалу «Футурама».

Зміст[ред. | ред. код]

У школі, в якій навчається К'юберт, відмовляються викладати теорію еволюції. Головним противником цієї теорії стає доктор Банджо, схожий на мавпу. Він вказує на те, що не знайдено відсутню ланку між людиною і мавпою. Команда Planet Express-а вирушає на розкопки і знаходить відсутню ланку, яке назвали Homo Farnsworth. Але попри безсумнівний успіх, Професор Фарнсворт все одно піддається глузуванням.

Тоді Професор з командою вирушає на далекий астероїд, подалі від Землі, залишивши К'юберт на Землі, разом з Зойдберг. На астероїді абсолютно відсутня життя, але є невеличке озерце води, правда забруднене отруйними речовинами. Професор запустив в озерце наноробот ів, щоб вони очистили воду. Несподівано нанороботи стали змінюватися, і до кінця дня перетворилися на істот, схожих на трилобіт ів. Ці істоти з'їли корабель Planet Express і накинулися на команду. Героям ледве вдалося сховатися в печері.

Тим часом Зойдберг і К'юберт не можуть порозумітися. Зойдберг в очах К'юберт - просто невдаха. Але, як пізніше зізнається К'юберт, над ним теж часто знущаються, і тому він зриває свою злість на Зойдберг. Однак Зойдбергу вдалося потоваришувати з К'юберт: він захистив його від Жахливого Студня Молодшого - тому стало просто огидно підходити близько до Зойдбергу.

На астероїді команда Planet Express вирішила зробити вилазку з печери: у них немає води, а з їжі залишилися тільки дегідрованому харчові капсули, які можна їсти тільки попередньо замочивши у воді. Виявилося, що за ніч навколо озерця виросли дерева, що повністю складаються з металу, а також з'явилися металеві істоти, схожі на динозаврів. З частин цих динозаврів вдалося побудувати космічний корабель, на якому можна було повернутися на Землю, але для цього необхідно, щоб його акумулятори зарядилися енергією від сонячних батарей. Ще через день виникли істоти, схожі на первісних людей, а потім - розумні роботи. Відкриття того, що існує форма життя, відмінна від металевої стала переворотом в їх науці, але Професор приготував ще один сюрприз: він розповів про те, що саме він створив предків всіх роботів на цій планеті. Роботи в жаху і влаштували над Професором суд. Захищати професора взявся Бендер, оскільки він теж робот. Але Бендер одразу ж уявив Професори, як божевільного. Вирішити долю Професори повинен був суд присяжних. Присяжні віддалилися, щоб на ранок винести вердикт.

Але вранці Професори зустріли вже не роботи, а істоти, схожі на мильні бульбашки. Вони готові пробачити Професори, оскільки вони стали вищими істотами і твердження про те, що їх створив Професор більше не зачіпає їх самолюбство. Повернувшись додому, Професор показує фотографії, зроблені на астероїді, професору Банджо.

Винаходи майбутнього[ред. | ред. код]

  • Нанороботи для очищення води
  • Дегідрованому харчові капсули
  • Космічний корабель на сонячних батареях, зроблений з частин роботів-динозаврів.

Цитати[ред. | ред. код]

  • Літаючий Макаронний Монстр: Вибачте, сер. Я - Літаючий Макаронний Монстр, і я хочу запитати - невже я нащадок якихось там нелітаючих макаронів?

Фарнтсворт: Так!

Посилання на культурні явища[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]