Американське метеорологічне товариство

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з American Meteorological Society)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Американське метеорологічне товариство
Тип неприбуткова організація
наукове товариство
видавництво
Засновник Charles Franklin Brooksd[1]
Засновано 1919
Сфера метеорологія
Країна  США[2]
Штаб-квартира Бостон
Членство Massachusetts History Allianced[3]
ORCID[d][4]
Американський інститут фізики[5]
CHORUSd[6]
Digital Commonwealthd[7]
Критерій членів метеоролог
Членів 11 340 (31 грудня 2020)[8]
Друкований орган Monthly Weather Review[9], Bulletin of the American Meteorological Societyd[9], Earth Interactionsd[9], Journal of Applied Meteorology and Climatologyd[9], Journal of Atmospheric and Oceanic Technologyd[9], Journal of the Atmospheric Sciencesd[9], Journal of Physical Oceanographyd[9], Journal of Climated[9], Journal of Hydrometeorologyd[9], Weather and Forecastingd[9], Weather, Climate and Societyd[9], Meteorological Monographsd[9] і AMS Glossary of Meteorologyd[9]
Материнська
організація
Американський інститут фізики
Вебсайт: ametsoc.org

CMNS: Американське метеорологічне товариство у Вікісховищі

Американське метеорологічне товариство (англ. American Meteorological Society, AMS) — наукове товариство, метою якого є дослідження, отримання і просування інформації та освіта в області атмосферних та пов'язаних з ними океанічних та гідрологічних наук.

Товариство було засноване в 1919 році та зараз нараховує понад 14 тис. членів, у тому числі студентів, професорів, інших науковців та ентузіастів метеорології. Товариство видає сертифікацю консультантам-метеорологам та метеорологам, що працюють на американському радіо і телебаченні. Також товариство видає дев'ять наукових журналів (друкованих та онлайн), оприлюднює офіційні публікації щодо наукових питань в своїй області експертизи, щороку проводить 12 тематичних наукових конференцій та спонсирує інші програми і служби.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]