Amolops truongi

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Amolops truongi
Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Земноводні (Amphibia)
Ряд: Безхвості (Anura)
Родина: Жаб'ячі (Ranidae)
Рід: Amolops
Вид: A. truongi
Amolops truongi
Pham, Pham, Ngo, Nenh, Ziegler & Le, 2023
Посилання
Віківиди: Amolops truongi

Amolops truongi — вид жаб родини жаб'ячих (Ranidae). Описаний у 2023 році.[1]

Назва[ред. | ред. код]

Вид названий на честь видатного зоолога з Інституту екології та біологічних ресурсів В'єтнамської академії науки і технологій, професора доктора Чионг Куанг Нгуєна, який зробив величезний внесок у вивчення герпетофауни В'єтнаму.

Поширення[ред. | ред. код]

Ендемік В'єтнаму. Відомий лише з типового місцезнаходження в окрузі Мионгла (в'єт. Mường La) провінції Шонла на півночі країни.

Опис[ред. | ред. код]

Тіло завдовжки 37,5–41,3 мм у самців, 61,5–62,5 мм у самиць; голова довша ніж широка; присутні зуби сошника; морда довга (SE/SVL 0,16 у самців, 0,15 у самиць); барабанна перетинка чітка, кругла (TD/ED 0,37–0,39 у самців, 0,36–0,37 у самиць); шкіра гладка; надбарабанна складка нечітка; є дорсолатеральна складка; за життя спинка світло-сіра з нечіткими зеленуватими крапками або зеленуватими плямами; голова і тіло з неправильною дорзолатеральною коричневою смугою; дорсальна поверхня передніх і задніх кінцівок світло-сіра з коричневими поперечинами, темніша на задніх кінцівках; горло, груди та живіт білі; голосовий мішок жовтуватий.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Anh Van Pham, Cuong The Pham, Hanh Thi Ngo, Sung Ba Nenh, Thomas Ziegler and Minh Duc Le. 2023. A New Species of Amolops (Anura: Ranidae) from Son La Province, northwestern Vietnam / Новий вид Amolops (Anura: Ranidae) з провінції Шонла, північно-західний В'єтнам. RAFFLES BULLETIN OF ZOOLOGY. 71; 51–69.
  2. Novataxa