Atelier Amaro

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Atelier Amaro
Тип ресторан
Засновано 2002
Засновник(и) Войцех Модест Амаро
Штаб-квартира Варшава
 Республіка Польща
Адреса Площа Трьох Хрестів (10/14)[1]
atelieramaro.pl
Нагороди

Зірка Мішлен[d]

CMNS: Atelier Amaro у Вікісховищі

Atelier Amaro (пол. Ательє Амаро) — ресторан у Варшаві. Відкритий у вересні 2011 року відомим польським кухарем Войцехом Модестом Амаро. Єдиний ресторан Польщі, удостоєний зірки Мішлен (станом на 2014 рік)[2].

Опис[ред. | ред. код]

Власник і засновник Atelier Amaro Войцех Модест Амаро є одночасно і шеф-кухарем ресторану, розрахованого на 32 людини. Спеціаліст з електроніки та політолог за освітою, він опанував професію кухара протягом багаторічного перебування в Англії. Саме його майстерність принесла ресторану Висхідну зірку (Rising Star) гіда Michelin.

З вікон ресторану, оформленого у чорно-білих кольорах, відкривається прекрасний вид на королівський парк королівський парк Лазєнкі. У закладі немає традиційного фіксованого меню — замість нього пропонується кілька сетів із п'яти (вартістю 260 злотих) або восьми (320 злотих) страв (станом на червень 2015 року). Склад сетів весь час змінюється залежно від пори року. Винна карта ресторану дозволяє продегустувати також вина з різних куточків світу.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Свого часу Войцех Амаро відмовився надати столик президенту Польщі Броніславу Коморовському, оскільки бронювати місце на вечерю в Atelier Amaro потрібно заздалегідь, орієнтовно за 3 місяці до дати відвідування, а останній хотів відвідати ресторан у день дзвінка. Щоправда, президенту було запропоновано місце того ж тижня[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://guide.michelin.com/pl/en/masovia/warszawa/restaurant/atelier-amaro
  2. Gwiazdki Michelin 2014 – Atelier Amaro utrzymuje gwiazdkę. restaurantica.pl (поль.) . 12.03.2015. Архів оригіналу за 22 червня 2015. Процитовано 22 червня 2015.
  3. Ігор Ісаєв. Український журнал. А мене з'їдає, що… (PDF). ukrzurnal.eu. Архів оригіналу (pdf) за 30 грудня 2020. Процитовано 22.06.2015.

Посилання[ред. | ред. код]