Bunomys torajae

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Bunomys torajae
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Мишоподібні (Rodentia)
Родина: Мишеві (Muridae)
Рід: Bunomys
Вид:
B. torajae
Біноміальна назва
Bunomys torajae
Musser, 2014

Bunomys torajaeвид пацюків (Rattini), ендемік Сулавесі, Індонезія.

Морфологічна характеристика[ред. | ред. код]

Довжина голови й тулуба 156–210 мм, довжина хвоста 160–170 мм, довжина задніх лап 36–39 мм, довжина вух 26–28 мм, вага до 128 грамів. Волосяний покрив довгий, м'який і трохи шерстистий. Спинні частини темно-коричневі з жовто-коричневими відблисками, а нижні частини темно-сіро-жовті. Мордочка подовжена. Вуха відносно великі, темно-коричневі та злегка посипані дрібними волосками. Спинна частина лап коричнева з рожевими пальцями. Хвіст трохи коротший за голову і тулуб, коричнювато-сірий зверху і знизу, а у деяких особин кінчик білий[1].

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Вид відомий лише з тропічних нижньогірських лісів на висотах 2500 і 2600 метрів над рівнем моря на Гунунг Гандангдевата в хребті Куарлес, частині південного високогір'я західно-центрального гірського масиву Сулавесі. Вид наземний і нічний, тому що був знайдений на землі вночі в гірському лісі. Його дієта невідома[2].

Загрози й охорона[ред. | ред. код]

Про загрози для цього виду нічого не відомо. Ліс у єдиному відомому населеному пункті наразі знаходиться в хорошому стані через місцеві культурні обмеження, проте ліс не має офіційної охорони з боку уряду Індонезії[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Musser GG, A systematic review of Sulawesi Bunomys (Muridae, Murinae) with the description of two new species, in Bulletin of the American Museum of Natural History, vol. 392, 2014
  2. а б Musser, G.; Kennerley, R.; Rowe, K. (2019). Bunomys torajae. The IUCN. Процитовано 15.05.2022. (англ.)