Cyberchase

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Cyberchase
Тип анімаційний телесеріал[d]
Телеканал(и) США PBS Kids
Канада CBC Television
Австралія ABC KIDS
Європейський Союз KidsCo
Дистриб'ютор(и) PBS і Netflix
Жанр наукова фантастика[d], дитячий телевізійний серіалd і educational televisiond
Тривалість серії 23 хв.
Тривалість 24 хв.
Компанія Nelvanad
Режисер Ларрі Джейкобс
Джейсон Грох
Ідея Сандра Шеппард
Виконавчий продюсер Сандра Шеппард
Крістін Ласкас Мартін
Майкл Гірш
Скотт Дайер
Дуг Мерфі
Пол Робертсон
Топер Тейлор
У головних ролях Жаклін Піллон
Нові Едвардс
Аннік Обонсавін
Гілберт Готфрід
Крістофер Ллойд
Лен Карлсон (2002–2006)
Філ Вільямс
Роберт Тінклер
Меттью А. Вілсон
Bianca M. DeGroat
Країна-виробник Канада Канада
США USA
Перший показ 2002 —
Кількість сезонів 12
Кількість серій 116
Посилання

«Cyberchase» — канадсько-американський анімаційний телесеріал, створений Nelvana[en] і Thirteen WNET New York[en].

Серіал фокусується навколо трьох дітей із Землі: Джекі, Метт та Інес. Вони були завезені в кіберпростір, цифровий Всесвіт, щоб захистити світ від лиходія Хакера. Ці діти здатні запобігти хакеру оволодіти кіберпростором за допомогою навичок вирішення проблем у поєднанні з базовою математикою. У кіберпросторі вони зустрічають Дігіта, «кібер-птицю», яка допомагає їм у своїх місіях.[1]

Історія створення[ред. | ред. код]

Коли троє звичайних дітей, Джекі, Метт та Інес, випадково дозволяють хакеру отримати доступ до материнської плати, верховного правителя Кіберпростору, вона стає сильно ослабленою вірусом від Хакера. Дітей приводять у кіберпростір та об'єднують сили з Digit, намагаючись захистити світ від хакера та його незграбних, напівінтелектуальних помічників, Buzz and Delete, доки вони не зможуть відновити чіп шифрувальника, пристрій, який може звести нанівець вірус, і повернути материнську плату на повну силу.

Материнська плата — це «мозок гігантської комп'ютерної системи, яка контролює весь Кіберпростір».[2] Її технік-комп'ютер, доктор Марблз, підтримував її функціонування належним чином. Д-р Марблс створив Хакера як помічника, але Хакер повернувся проти материнської плати. Дігіт був помічником Хакера і був свідком того, що він крав чіп шифрувальника. Після того, як доктор Марблс висунув батарею Хакера і вигнав його на Північну межу, Дігіт зміг вирватися з-під хакера. Врешті-решт, Хакер зміг знайти спосіб поповнити себе, створити Buzz та Delete та сформулювати план запуску вірусу, який би атакував материнську плату. Коли Джекі, Метт та Інес взаємодіяли з бібліотечною картою, це відкрило двері для Хакерів заразити Вітчизну материнську плату.

Кіберпростір складається з планетоподібних тіл під назвою Кіберзіти, які базуються на таких темах, як Стародавній Єгипет, американський Старий Захід, грецька міфологія та парки розваг. Cybersquad подорожує багатьма з цих місць, щоб захистити Кіберпростір від хакера. Кожен заселений кіберсайт має свій тип Кіберцитизен. Вони покликані представляти різноманітність вебсайтів в Інтернеті та відображають безліч екосистем та мікрорайонів сучасного світу. Наприклад, Голлівуд є кіберпростірним представництвом Голлівуду, а Perfectamundo являє собою 100 % стійку екосистему завтрашнього дня.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Cyberchase. About - PBS Parents. Архів оригіналу за 30 червня 2016. Процитовано 11 жовтня 2016.
  2. Cyberchase How it all Started. Архів оригіналу за 12 червня 2017. Процитовано 22 лютого 2018.

Посилання[ред. | ред. код]