Hammer-on

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Hammer-onангл. — «набивання») — прийом гри на струнних інструментах, котрий полягає в досягненні звуку шляхом удару пальцем лівої руки по струні. Hammer-on забезпечує перехід від однієї ноти до іншої — більш високої ноти. Назва походить від англійського слова hammer, що означає «молоток». Суть цього прийому в наступному: один палець (вказівний або середній) ставиться на один лад, медіатором вдаряють по струні, а потім другий палець (середній, підмізинний або мізинець) вдаряє по іншому ладу. Використання цієї техніки дозволяє підвищити швидкість гри і отримати «гладкий», рівний звук[1].

Пасажі, в яких велика частина нот виконується за допомогою технік hammer-on та pull-off замість того, щоб просто називати їх зірваним або набитими, відомі в класичній гітарній термінології як фрази легато.Hammer-on як правило, представлений в гітарній табулатурі літерою h. Термін hammer-on був уперше введений та популяризований Пітом Сіґером в його книзі How to Play the 5-String Banjo. Сігер також винайшов термін «pull-off».[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. User, Super. Развитие техники Hammer-on и pull-off. www.basslife.ru (ru-ru) . Архів оригіналу за 22 липня 2018. Процитовано 22 липня 2018.
  2. ERBSEN, WAYNE (7 жовтня 2010). Southern Mountain Banjo (англ.). Mel Bay Publications. ISBN 9781609740474. Архів оригіналу за 23 липня 2018. Процитовано 22 липня 2018.