Honey & Мед

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Honey & Мед
Сингл Тіни Кароль
Випущений 28 квітня 2023
Формат Цифрова дистрибуція, радіоротація, відеокліп
Записаний 2023
Жанр Поп
Мова англійська і українська
Автор пісні Тіна Кароль
Композитор Тіна Кароль
Тривалість 3:25
Лейбл самостійний релізd
Продюсер Тіна Кароль
Хронологія синглів Тіни Кароль
Попередній
←
Вільні. Нескорені
(2022)
Наступний
→

«Honey & Мед» — сингл української співачки Тіни Кароль, випущений 28 квітня 2023 року. Пісня відрізняється від більшості інших записів Тіни Кароль насамперед тим, що в її тексті використовуються фрагменти українською та англійською мовами. Саунд-продюсером, автором музики та слів є сама співачка[1][2].

Опис та реліз[ред. | ред. код]

«Honey & Мед» — це історія одного кохання, яке знайоме багатьом. Використовуючи алегорії, Тіна порівнює почуття зі стихіями. Співачка вперше у своїй кар'єрі випустила авторську пісню двома мовами, англійською та українською. У цій композиції гармонійно поєднується сучасний саунд та лірика любовної балади[3].

Співачка не випадково випустила трек, написаний двома мовами. Тіна бачить у цьому особливу місію, а саме культурну експансію української музики серед світової аудиторії, уславлюючи таким чином сучасну музичну Україну.

Міксинг та мастеринг пісні робив володар 16 премій Греммі Джейсен Джошуа, відомий по співпраці з Бейонсе, Ріанною, Джастіном Тімберлейком та іншими. Над аранжуванням працювала українська команда музикантів, яка творила магію понад чотири місяці, хоча вокал співачки був записаний з першого дубля. Саунд-продюсером, автором музики та слів стала Тіна Кароль.

Музичне відео[ред. | ред. код]

Зйомки відеокліпу на пісню «Honey & Мед» проходили в Лос-Анджелесі. Автором кліпу виступив український режисер Генрі Ліпатов, світову славу якому принесли відеороботи з такими артистами як Емінем, Дженніфер Лопес, 50 ​​Cent, Linkin Park та багато інших[4].

Протягом усього кліпу можна побачити різноманітні символи, які передають актуальний внутрішній стан кожного українця[5].

«Пісня Тіни Кароль „Honey & Мед“ підкорила мене! Відеокліп є приголомшливим набором візуальних ефектів: весь кліп Тіна закутана в білу ковдру, яка ніби стала її фортецею. Натхненником кадрів із акулами у небі став художник Lysergick Art. Ці кадри — алегорія на опір, у якому перебуває кожен українець і Тіна сьогодні: тендітна дівчина, яка не боїться самовираження та йде на зустріч труднощам. Значення сцени з медом, що стікає з голови Тіни — зцілення і трансформація. Цвяхи на дошці — досягнення внутрішнього світу та гармонії», — коментує зміст символів Генрі Ліпатов[6].

Прем'єра кліпа відбулась в особливий день для Тіни Кароль, а саме 28 квітня — в день пам'яті її чоловіка Євгена Огіра, який пішов з життя рівно 10 років тому, 28 квітня 2013 року.

«Євген завжди хотів, аби я не зупинялась, аби співала та звучала. І цей кліп — ніби моє звернення до нього: „Дивись, я можу“», — розповідає Тіна Кароль[1].

Список композицій[ред. | ред. код]

Цифрове завантаження, стрімінг[7]
#НазваАвторТривалість
1.«Honey & Мед»Тіна Кароль3:24
2.«Мед»Тіна Кароль3:25
3.«Honey & Мед» (Instrumental Version)Тіна Кароль3:25
10:14

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б "Honey & Мед": Тіна Кароль представляє любовну баладу. vogue.ua (укр.). Процитовано 3 травня 2023.
  2. Прем'єра: Тіна Кароль презентувала нову авторську пісню та кліп «Honey & Мед». Elle – модний жіночий журнал (укр.). 29 квітня 2023. Процитовано 3 травня 2023.
  3. Тіна Кароль випустила чуттєвий кліп на англомовну пісню з українським приспівом (відео). Телеграф (укр.). 28 квітня 2023. Процитовано 3 травня 2023.
  4. Тіна Кароль презентувала кліп на чуттєву пісню "Honey & Мед" - мережа шаленіє (фото, відео). www.unian.ua (укр.). Процитовано 3 травня 2023.
  5. Тіна Кароль романтично пообіймалася з м'язистим хлопцем у кліпі, знятому в Лос-Анджелесі. ТСН.ua (укр.). 28 квітня 2023. Процитовано 3 травня 2023.
  6. Українською та англійською. Тіна Кароль представила нову пісню Honey & Мед і чуттєвий кліп на неї. life.nv.ua (укр.). Процитовано 3 травня 2023.
  7. HONEY & МЕД. Spotify (рос.). 28 квітня 2023. Процитовано 1 травня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]

  • tinakarol.com — офіційний сайт Тіни Кароль.