InFamous 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
InFamous 2
Розробник Sucker Punch Productions
Видавець Sony Computer Entertainment
Дистриб'ютор GameStop
Жанр(и) Шутер від третьої особи
Платформа PlayStation 3
Дата випуску США 7 червня 2011
Україна 8 червня 2011
Європейський Союз 10 червня 2011
Режим гри Одиночна гра
Мова російська
Вік. обмеження CERO: ZAges 18 and up only
ESRB: TTeens
PEGI: 16PEGI 16
USK: 18USK 18
Творці
Композитор(и) James Dooleyd
Технічні деталі
Носій Blu-ray Disc (PS3),
inFamous
Попередня гра inFamous
Офіційний сайт

inFamous 2 — відеогра у жанрі екшн, розробник — Sucker Punch Productions, видавець — Sony Computer Entertainment, український дистриб'ютор — компанія — GameStop. Гра вийшла 7 червня 2011 року[1], ексклюзивно для гральної консолі PlayStation 3.

Сюжет[ред. | ред. код]

inFamous 2 продовжує оповідь про пригоди звичайного кур'єра Коула Макграта, котрий після нещасного випадку став людиною-акумулятором. У другій частині Коул готується до зустрічі зі страшною істотою, яку називають Звірем, що знищила цілий мегаполіс, Емпайр-Сіті. Щоб знайти спосіб протистояти Звіру, Коул вирушає до міста Нью-Маре, де йому необхідно знайти професора Вульфа — людину, яка можливо знає таємницю надздібностей Коула.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Головний герой гри — кур'єр Коул МакГрат, опинившись в епіцентрі таємничого вибуху, не тільки вижив, а й отримав надзідбність — маніпулювання електричною енергією. Ігровий процес inFamous 2, як і у попередній грі серії, побудований саме на цьому вмінні головного героя — електрика є основною зброєю головного героя.

Гра поєднує в собі елементи шутера від третьої особи, рольової гри та платформера. У лівому верхньому кутку екрана знаходиться шкала енергії та репутації головного героя. Енергія витрачається на всі електроудари, крім самого простого — «блискавки». Репутація змінюється в залежності від дій гравця, та може коливатися від «героя» (позитивна репутація) до «лиходія» (негативна репутація). У правому нижньому кутку екрана розташована мінімапа, на якій відображаються завдання побічних та основних місій. Також, якщо Коул пустить електромагнітний імпульс, на карті відобразяться найближчі джерела електрики, вороги, а також корисні предмети, такі як «Заряджені осколки», що збільшують максимальний рівень енергії героя.[2]

Репутація також впливає і на здібності героя. У «злого» Коула з'являться нові руйнівні здібності, у «доброго» — мінімізується шкода, що випадково наноситься громадянам Нью-Маре, з часом навіть з'явиться здатність лікувати їх. Гравцеві часто доведеться робити вибір — якому угрупуванню допомогти, рятувати мирне населення Нью-Маре, чи навпаки тероризувати його.

У Нью-Маре діють три фракції. Перша, ополченці — найслабша з усіх, але має доступ до військової техніки та різноманітного (в тому числі і тяжкого) озброєння. Друге угрупування — болотні чудовиська, агресивні монстри що тероризують Нью-Маре. Третє угрупування — солдати-мутанти, люди з особливим геном, що наділив їх величезною силою та різноманітними надприродними здібностями.[3]

Просування в Україні[ред. | ред. код]

31 травня 2011 року на сайті журналу Gameplay розпочався конкурс «суперсили кожному», приурочений до запланованого на 8 червня релізу гри inFamous 2.[4] Спільноті було запропоновано присилати фотографії людей (себе або інших) з домальованими за допомогою графічних редакторів суперсил. Переможця конкурсу назвали 8 червня, в день релізу inFamous 2, під час презентації гри в «КіберАрені».[5]

8 червня 2011 року в день релізу, inFamous 2, офіційний український дистриб'ютор, компанія GameStop провела у київському комп'ютерному клубі Київ Кіберспорт Арена презентацію гри. На велетенському екрані були продемоснтровані нововведення ігрового процесу. Після презентаційної частини заходу, пройшло змагання по швидкісному проходженню перших рівнів гри, а також лотерея у якій було розіграно 15 копій гри inFamous 2 серед всіх відвідувачів заходу. Також було підбито підсумки конкурсу «Суперсили кожному!»[6][7].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Сторінка гри на сайті офіційного дистриб'ютора в Україні. Архів оригіналу за 14 липня 2013. Процитовано 8 серпня 2011.(рос.)
  2. Рецензія на гру Infamous 2 на сайті ag.ru.(рос.)
  3. Рецензія на гру Infamous 2 на сайті GameStar.RU. Архів оригіналу за 14 липня 2013. Процитовано 8 серпня 2011.(рос.)
  4. Суперсилы каждому!: Конкурс к выходу inFamous 2 от Gameplay и Gamestop. 31 травня 2011. Архів оригіналу за 14 липня 2013. Процитовано 18 серпня 2011.
  5. Підсумки конкурсу за InFamous 2". 8 червня 2011. Архів оригіналу за 14 липня 2013. Процитовано 18 серпня 2011.
  6. Презентация игры "Дурная Репутация 2". 28 травня 2011. Архів оригіналу за 14 липня 2013. Процитовано 18 серпня 2011.
  7. Презентация "Дурной Репутации 2" в Киберсопрт Арене. 10 червня 2011. Архів оригіналу за 14 липня 2013. Процитовано 18 серпня 2011.

Посилання[ред. | ред. код]