New Japan Pro Wrestling

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
New Japan Pro Wrestling
Дата заснування 1972
Спеціалізація Професійний реслінг
Розташування Мінато, Токіо, Японія
Засновник Антоніо Інокі
Власник(и) Наокі Суґабаяші
Офіційний вебсайт NJPW

New Japan Pro Wrestling — головна професійна федерація реслінгу в Японії, яку в червні 1972 році заснував Антоніо Інохі. У 2005 році Інохі продав компанію одному з найбільших розробників комп'ютерних ігор Yuke's. New Japan Pro Wrestling транслюється по ТБ на телеканалі TV Asahi, а також є другою федерацією професіонального реслінгу за відвідуваністю у світі після World Wrestling Entertainment (WWE). Від початку створення (у 1972 році) і по 1986 р. New Japan Pro Wrestling входила до National Wrestling Alliance. NJPW відома своїм співробітництвом з ММА та іншими професійними промоушенами реслінгу, як-от World Wrestling Entertainment, World Championship Wrestling, Total Nonstop Action Wrestling, WAR, Ring of Honor, Pride Fighting Championships і Jersey All Pro Wrestling. Найбільша реслінг-подія, яку організовує NJPW називається «Королівство Реслінгу» і проходить 4 січня в Tokyo Dome.

Чемпіонства NJPW[ред. | ред. код]

Назва титулу Чемпіон Дата виграшу Примітки
Чемпіонство світу IWGP у важкій вазі САНАДА 8 квітня 2023 Переміг Казучіку Окаду на шоу «Sakura Genesis 2023»
Чемпіонство IWGP у напіввайжкій вазі Хірому Такахаші 4 січня 2023 Переміг Тайджі Ішіморі, Ель Десперадо та Мастера Вато на шоу «Wrestle Kingdom 17»
Чемпіонство Сполучених Штатів IWGP у важкій вазі Вілл Оспрей 25 червня 2023 Переміг Кенні Омегу на шоу «Forbidden Door 2023»
Чемпіонство NEVER у відкритій вазі Девід Фінлі 3 травня 2023 Переміг Тама Тонгу на шоу «Wrestling Dontaku 2023»
Світове Чемпіонство Телебачення NJPW Зак Сейбр мл. 4 січня 2023 Переміг Рена Наріту в фіналі турніру за чемпіонство на шоу «Wrestle Kingdom 17»
Чемпіонство STRONG у відкритій вазі Едді Кінгстон 5 липня 2023 Переміг КЕНТУ на шоу «STRONG Independence Day - День 2»
Жіноче чемпіонство IWGP Маю Іватані 23 квітня 2023 Пермогла Мерседес Моне на шоу «Stardom All-Star Grand Queendom»
Жіноче чемпіонство STRONG Джулія 5 липня 2023 Перемігла Віллоу Найтінгейл на шоу «STRONG Independence Day - День 2»
Командне чемпіонство IWGP Bishamon (Хіроокі Гото та ЙОШІ-ХАШІ) 4 червня 2023 Перемогли House of Torture (EVIL та Юджіро Такахаші) та United Empire (Аарон Хенаре та Грейт-О-Хан) на шоу «Dominion 6.4 In Osaka-Jo Hall»
Командне чемпіонство IWGP у напівважкій вазі Bullet Club War Dogs (Кларк Коннорс та Дрілла Молоні) 4 липня 2023 Перемогли Catch 22 (Франческо Акіра та TJP) на шоу «STRONG Independence Day - День 1»
Командне чемпіонство STRONG у відкритій вазі Bullet Club War Dogs (Алекс Коуглін та Гейб Кідд) 4 липня 2023 Перемогли Bishamon (Хіроокі Гото та ЙОШІ-ХАШІ) на шоу «STRONG Independence Day - День 1»
Командне чемпіонство тріо NEVER у відкритій вазі CHAOS (Казучіка Оката, Томохіро Ішіі) та Хіроші Танахаші 3 травня 2023 Перемогли Strong Style (Ель Десперадо, Мінору Сузукі та Рена Наріту) на шоу «Wrestling Dontaku 2023»

Турніри в NJPW[ред. | ред. код]

Турнір Останній переможець Дата перемоги Примітки
G1 Climax Кота Ібуші 12 серпня 2019 Переміг Джея Ваятта у фіналі турніру
World Tag League FinJuice (Джуіс Робінсон та Девід Фінлі) 8 грудня 2019 Перемогли Los Ingobernables de Japon (Зло та Санада) в останньому матчі блоку
New Japan Cup Казучіка Окада 24 березня 2019 Переміг Санаду у фіналі турніру
Best of the Super Juniors Вілл Оспрей 5 червня 2019 Переміг Шінго Такагі у фіналі турніру
Super Junior Tag League Roppongi 3K (Шо Танака і Йохей Камацу) 3 листопада 2019 Перемогли Suzuki-gun(Ель Десперадо та Йошінобу Канемару) у фіналі турніру на шоу «Power Struggle»
Super J-Cup Ель Фантасмо 25 серпня 2019 Переміг Драгон Лі в фіналі турніру
Young Lion Cup Карл Фредерікс 22 вересня 2019 Переміг Шота Уміно в останньому матчі блоку на шоу «Destruction in Kobe»

Посилання[ред. | ред. код]