Nikon D300

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Nikon D300 — цифровий дзеркальний фотоапарат компанії Nikon, анонсований 23 серпня 2007 року. D300 відноситься до фотоапаратів середньої цінової категорії і позиціонується виробником як «професійна дзеркальна фотокамера нового класу», розраховану на «професіоналів з ​​обмеженим бюджетом». Виробництво було припинене у вересні 2009 року.

Камера оснащена матрицею 23,6 × 15,8 мм формату Nikon DX з ультразвуковою системою видалення пилу та роздільною здатністю 12,3 мегапікселів (максимальна роздільна здатність знімка — 4288 x 2848). Підтримується збереження знімків у форматах JPEG, TIFF і NEF. Має швидкість зйомки до 8 кадрів на секунду при використанні батарейної ручки. Без неї максимальна швидкість — 6 кадрів на секунду. Використовується фазовий автофокус по 51 точці фокусування, або автофокус по контрасту в будь-якій точці.

Камера підтримує можливість перегляду зображення на VGA TFT-екрані в режимі реального часу. Фотоапарат має волого- і пилозахисний корпус з магнієвого сплаву. Кнопки, дверцята та роз'єми фотоапарату обрезинені.

На камері передбачений роз'єм HDMI для підключення до HD-відеоапаратури.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]