Nuvoton

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Nuvoton
Тип бізнес і підприємство
Форма власності акціонерне товариство
Галузь напівпровідник
Засновано липень 2008
Штаб-квартира Сіньчжу[1]
Власник(и) Winbondd
nuvoton.com
Мапа
CMNS: Nuvoton у Вікісховищі

Nuvoton Technology Corporation (кит. 新唐科技股份有限公司) це тайванська напівпровідникова компанія, заснована у 2008 році. Вона виникла як дочірня компанія Winbond Electronics Corp. до того, як стала незалежним суб'єктом господарювання.

Опис[ред. | ред. код]

Nuvoton спеціалізується на розробці та виробництві різноманітних напівпровідникових виробів, включаючи мікроконтролери, аудіопристрої, хмарні та обчислювальні мікросхеми, а також надає ливарні послуги.[2] Зокрема, мікросхеми побутової електроніки компанії зосереджені на мікроконтролерах та мікросхемах для обробки голосу та мовлення. Сімейство NuMicro, що включає мікроконтролери ARM Cortex-M0, відоме своєю щільністю та функціональністю. У лінійці комп'ютерних ІС Nuvoton розробляє і виробляє ключові мікросхеми для материнських плат, ноутбуків і серверів, пропонуючи комплексні рішення, включаючи компоненти супер введення-виведення, генератори тактових імпульсів, мікросхеми моніторингу обладнання, мікросхеми управління живленням, мікросхеми безпеки TPM, контролери клавіатури ноутбуків і вбудовані контролери для мобільних платформ.

Nuvoton має завод з виробництва шестидюймових пластин, який надає ливарні послуги не лише для власної продукції ІС, а й для обраних партнерів-виробників.

Історія[ред. | ред. код]

У вересні 2020 року Nuvoton завершила придбання підрозділу з виробництва мікросхем Panasonic за 250 мільйонів доларів США в рамках повністю грошової транзакції. Цей стратегічний крок був спрямований на посилення присутності Nuvoton в автомобільній та автоматизованій галузях.[3]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www.nuvoton.com/about-nuvoton/company-profile/world-wide-location/#
  2. Product & Sales. Nuvoton Technology Corporation. Процитовано 3 жовтня 2010.
  3. Tzu-ti, Huang (1 вересня 2020). Taiwan's Nuvoton buys Panasonic's chip unit. Taiwan News. Процитовано 15 серпня 2021.