Phonopolis

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Phonopolis
Розробник Amanita Design
Видавець Amanita Design
Дистриб'ютор Steam
Жанр(и) пригодницька відеогра
Платформа Windows
Ліцензія пропрієтарна ліцензія[d]
Дата випуску Буде оголошено згодом
Режим гри однокористувацька гра
Мова англійська
Технічні деталі
Носій цифрова дистрибуція
Офіційний сайт(англ.)

Phonopolis — це майбутня відеогра, розроблена Amanita Design.

Сюжет[ред. | ред. код]

Фелікс, непримітний молодий чоловік, живе у Фонополісі, місті, яким керує авторитарний Лідер. Він несвідомо стикається з великою загрозою з боку своїх співгромадян. Лідер створив систему ампліонів, через які він посилає підсвідомі команди, і за допомогою них веде все суспільство до досконалості. Але за тим, що, можливо, було благородним прагненням до досконалої спільноти в його насінні, лежить рабство, і Фелікс усвідомлює, що прагнення до Абсолютного Тону, якому Вождь присвятив своє життя, може закінчитися катастрофою. Тож він вирішує зірвати всі плани Вождя та подбати про те, щоб суспільство вижило у своїй недосконалості.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Phonopolis — це пригодницька гра-головоломка, яка поєднує дослідження та головоломки.

Розвиток[ред. | ред. код]

Phonopolis спочатку був розроблений Hammeware.[1] Цей проєкт зацікавив Якуба Дворського з Amanita Design, і у 2016 році розробка перейшла до Amanita Design.[2] Гру було офіційно анонсовано 18 травня 2022 року.[3][4] Гра відрізняється від попередніх ігор Amanita Design своєю графікою. У той час як попередні ігри використовували 2D-графіку, Phonopolis використовує 3D-графіку, зроблену з паперу. Гра відсилає до мистецьких течій міжвоєнного авангарду, таких як конструктивізм, футуризм чи супрематизм.[2][5]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Podívejte se do zákulisí vývoje českých her. Na Steamu vyšel dokument New Game. games.tiscali.cz (чес.). Процитовано 25 травня 2023.
  2. а б Princ, Zdeněk. Phonopolis má přinést čerstvý vítr do produkce Amanity. Vortex. Процитовано 25 травня 2023.
  3. Amanita Design announces adventure game Phonopolis. Gematsu. 18 травня 2022. Процитовано 25 травня 2023.
  4. Kachurova, Ivana (18 травня 2022). Phonopolis Announced For PC And Other Platforms. Future Game Releases. Процитовано 25 травня 2023.
  5. Diaz, Ana (18 травня 2022). Machinarium developer's next game will be built with stunning 3D dioramas. Polygon. Процитовано 25 травня 2023.