Questionaut

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Questionaut
Розробник Amanita Design
Видавець Amanita Design
Дистриб'ютор Amanita Design
Жанр(и) Пригода вкажи і клацни
Платформа Браузер
Ліцензія безкоштовне програмне забезпечення
Дата випуску 2008
Режим гри однокористувацька гра
Творці
Ігродизайнер(и) Якуб Дворські
Програміст(и) Девід Оліва
Художник(и) Вацлав Блін
Композитор(и) Томаш Дворжак
Технічні деталі
Рушій Adobe Flash
Офіційний сайт(англ.)

Questionaut — коротка навчальна відеогра, розроблена компанією Amanita Design для BBC. Це пригодницька гра «вкажи і клацни», призначена для англомовних дітей шкільного віку. Передбачається реалізувати свої знання з англійської мови, математики та природничих наук. [1] [2] [3]

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Гравці керують аеронавтом, який намагається піднятися за допомогою повітряної кулі якомога вище, щоб отримати капелюх, який належить його другу Воднику. Але повітряна куля втрачає повітря, і аеронавт змушений приземлитися на планети , що левітують. На цих планетах є істоти, які певним чином спеціалізуються (англійська мова, математика, хімія тощо). Гравцеві належить розв'язати просту задачу, а потім відповісти на питання з теми, на якій спеціалізується істота, що живе на планеті. Кожне з цих питань має три варіанти. Коли гравець вибирає правильну відповідь, повітряна куля отримує трохи повітря, але якщо він вибирає неправильну відповідь, повітряна куля втрачає повітря. Коли гравець отримує достатньо повітря, повітряна куля переносить його на вищу планету.

Розвиток[ред. | ред. код]

Amanita Design розробила Questionat на замовлення BBC. Amanita Design отримала запитання, які мали бути включені в гру, і попросила розмістити її в різних середовищах, але в іншому розробники мали творчу свободу. [4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Questionaut - Walkthrough, Tips, Review. Jay is games. Процитовано 20 квітня 2017.
  2. Questionaut - Spoonful sugar approach. Games can teach. Архів оригіналу за 11 червня 2016. Процитовано 20 квітня 2017.
  3. IndieGames.com - The Weblog Flash Game Pick: Questionaut (Amanita Design). www.indiegames.com. Архів оригіналу за 21 квітня 2017. Процитовано 20 квітня 2017.
  4. Jakub Dvorský - Amanita Design - Interview - Adventure Classic Gaming - ACG - Adventure Games, Interactive Fiction Games - Reviews, Interviews, Features, Previews, Cheats, Galleries, Forums. www.adventureclassicgaming.com. Процитовано 20 квітня 2017.