Private Division

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Private Division
Тип Дочірнє підприємство
Форма власності приватна компанія
Галузь Індустрія відеоігор
Засновано 14 грудня 2017; 6 років тому (2017-12-14)
Засновник(и)
  • Michael Worosz
  • Allen Murray
Штаб-квартира Нью-Йорк
Філії 4 offices
Ключові особи
  • Michael Worosz
  • (head of label)
  • Allen Murray
  • (VP of production)
  • Tom Bass
  • (VP of marketing)
Продукція Kerbal Space Program
Холдингова компанія Take-Two Interactive
Дочірні компанії
privatedivision.com
CMNS: Private Division у Вікісховищі

Private Division — американський видавець відеоігор з Нью-Йорку. Дітище Майкла Вороша з Take-Two Interactive, дочірня компанія була заснована Ворошем і Алленом Мюрреєм і офіційно оголошена 14 грудня 2017 року. Private Division — третій видавничий лейбл Take-Two Interactive після Rockstar Games і 2K.[1] Private Division фінансує та видає інді-ігри, розроблені малими та середніми студіями. Це включає в себе придбання Kerbal Space Program, яка була розроблена Squad і раніше придбана Take-Two Interactive, а також видання ігор від Obsidian Entertainment, Panache Digital Games і V1 Interactive. [2]

Окрім офісів у штаб-квартирі Take-Two у Нью-Йорку, Private Division також має офіси в Сіетлі, Лас-Вегасі та Мюнхені. [3]

Історія[ред. | ред. код]

Попередня модель видавництва Take-Two була зосереджена на двох внутрішніх лейблах: Rockstar Games, який використовується для її пригодницьких ігор, таких як Grand Theft Auto, і лейблі 2K, який включає 2K Games і 2K Sports для інших ігор. Усі такі ігри розробляються переважно внутрішніми студіями розробки або великими сторонніми студіями потрійного рівня (такими як Firaxis Games із Civilization IV або Gearbox Software для серії Borderlands).

Take-Two створила Private Division як новий видавничий лейбл для допомоги невеликим і незалежним студіям. Цей лейбл має на меті забезпечити фінансування та видання ігор "triple-I", таких як Ninja Theory's Hellblade: Senua's Sacrifice, тобто тих, що знаходяться посередині між іграми "triple-A" від великих студій, та інді-іграми, створеними відносно новими та невеликими інді-студіями. Формуванням Private Division керував керівник відділу корпоративного розвитку і незалежного видавництва Take-Two Майкл Ворош (Michael Worosz). Оцінюючи потенційні ігри для видання під ім'ям Take-Two, Ворош виявив ряд середніх студій, заснованих розробниками, які мали попередній досвід розробки ігор рівня Triple-A, але хотіли створювати менш амбітні ігри. Ворош дізнався, що цим студіям було важко фінансувати, оскільки вони не підходили до типів студій, які підтримували інді-видавці ігор, такі як Devolver Digital, а їхні проєкти були надто великими, щоб підтримувати їх коштом самофінансування чи краудфандингу[4]. Приблизно за два з половиною роки до оголошення лейблу Ворош подав ідею Private Division генеральному директору Take-Two Штраусу Зельніку, який дав дозвіл на створення лейблу, і вони найняли Аллена Мюррея наприкінці 2015 року, щоб керувати виробничою частиною, розпочати набір розробників і створювати свою команду та інфраструктуру[5]. Етикетка допомагає в процесі розробки та співпрацює з розробником для створення графіків і етапів проєкту, а також допоможе публікувати та розповсюджувати ігри після завершення, але не прагне володіти інтелектуальною власністю розробників[5].

З утворенням лейбла 14 грудня 2017 року Take-Two оголосила про чотири ігри, які вже знаходяться в розробці та будуть опубліковані під лейблом: The Outer Worlds від Obsidian Entertainment, Darkborn (спочатку робоча назва Project Wight) від The Outsiders, Disintegration від V1 Interactive і Ancestors: The Humankind Odyssey від Panache Digital Games. Крім того, Kerbal Space Program, придбана раніше Take-Two, буде перевидано під лейблом Private Division. [6] [5] У випадку з Darkborn десь у 2018 році Private Division і The Outsiders вирішили піти різними шляхами, причому Private Division заявили, що вони продовжували підтримувати The Outsiders протягом кількох місяців після припинення контракту[7].

У лютому 2020 року Take-Two заснувала ще не названу студію в рамках Private Division, розташовану в Сіетлі, для розробки Kerbal Space Program 2, пізніше названу Intercept Games, до якої приєдналися кілька співробітників Star Theory Games, включаючи Джеремі Ейблза і Нейта Сімпсона, що приєдналися до нової студії[8][9].

У липні 2020 року Private Division оголосила про видавничу угоду з Moon Studios, League of Geeks і Roll7 для ще не оголошених ігор. [10] Пізніше, у листопаді 2021 року, Private Division придбала Roll7[11].

У березні 2022 року Private Division оголосив про видавничі угоди ще з чотирма студіями: Die Gute Fabrik, Evening Star, Piccolo Studio та Yellow Brick Games. [12]

У серпні 2022 року Private Division оголосив про партнерство з Wētā Workshop для публікації гри у франшизі Middle-Earth. На момент анонсу гра перебуває на ранніх стадіях розробки та очікується, що вона вийде на початку 2024 року[13].

Ігри опубліковані[ред. | ред. код]

рік Назва Розробник(и) Платформа(и)
2018 рік Kerbal Space Program: Enhanced Edition BlitWorks, Команда PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows
2019 рік Предки: Одіссея людства Цифрові ігри Panache Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One
The Outer Worlds Obsidian Entertainment Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
2020 рік Disintegration V1 Interactive Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One
2021 рік Аїд Supergiant Games PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S
2022 рік Світ OlliOlli Roll7 Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch
Rollerdrome Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5
2023 рік Kerbal Space Program 2 Star Theory Games, Intercept Games Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S
2024 рік Гра Середзем'я без назви Weta Workshop TBA
TBA Неанонсована назва Die Gute Fabrik
Неанонсована назва Evening Star
Неанонсована назва Ліга гіків
Неанонсована назва Місячні студії
Неанонсована назва Piccolo Studio
Неанонсована назва Yellow Brick Games

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. Take-Two launches high-end indie label Private Division. PCGamer. Процитовано 14 грудня 2017.
  2. Take-Two's Private Division: 'Triple-I' indie ambitions 'eclipse crowdfunding' | MCV UK. Архів оригіналу за 26 січня 2018. Процитовано 24 грудня 2017.
  3. Makuch, Eddie (14 грудня 2017). GTA Company Will Publish New Games From Assassin's Creed, Halo, Fallout Developers. GameSpot. Процитовано 14 грудня 2017.
  4. Calvin, Alex (10 квітня 2019). "We see ourselves in some ways as risk-takers": Where Private Division fits into Take-Two's games strategy. PCGamesInsider.biz. Процитовано 12 квітня 2019.
  5. а б в Bertz, Matt (14 грудня 2017). The Inside Story Of Take-Two's New Publishing Label, Private Division. Game Informer. Процитовано 14 грудня 2017.
  6. Handrahan, Matthew (14 грудня 2017). With Private Division, Take-Two wants to empower a new breed of indie developer. GamesIndustry.biz. Процитовано 14 грудня 2017.
  7. Makuch, Eddie (15 липня 2019). GTA Parent Company's Indie Label Ends Publishing Deal For New Game From Battlefield Dev. GameSpot. Процитовано 15 липня 2019.
  8. Robinson, Andy (20 лютого 2020). Take-Two forms new studio for KSP2, with original developer's role unclear. Video Games Chronicle. Процитовано 20 лютого 2020.
  9. Schreier, Jason (3 червня 2020). Game Publisher Cancels Contract With Developer, Then Tries to Poach Its Entire Team. Bloomberg News. Процитовано 3 червня 2020.
  10. Valentine, Rebekah (29 липня 2020). Private Division signs publishing deals with Moon Studios, League of Geeks, and Roll7. GamesIndustry.biz. Процитовано 29 липня 2020.
  11. Makuch, Eddie (15 листопада 2021). GTA Parent Company's Private Division Buys OlliOlli Dev. GameSpot. Процитовано 15 листопада 2021.
  12. Private Division pivots vision with smaller additions.
  13. Private Division to publish Weta Workshop's Lord of the Rings game.

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]