Taeromys hamatus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Taeromys hamatus
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Мишоподібні (Rodentia)
Родина: Мишеві (Muridae)
Рід: Taeromys
Вид:
T. hamatus
Біноміальна назва
Taeromys hamatus
(Miller & Hollister, 1921)

Taeromys hamatus — вид пацюків (Rattini), що живе лише в центрі Сулавесі, Індонезія, на горах Лехіо, Каніно та Нокілалакі.

Морфологічна характеристика[ред. | ред. код]

Довжина голови й тулуба 180–213 мм, довжина хвоста 177–205 мм, довжина лапи 42–46 мм і довжина вух 24–25 мм і вага до 220 грамів. Волосяний покрив м'який і щільний. Верхні частини темно-сірі з жовто-коричнюватими відблисками, а черевні частини сіро-жовтуваті. Вуса довгі. Ноги чорнувато-коричневі з білими пальцями. Хвіст коротший за голову і тіло, коричнювато-чорний з білим кінчиком[1].

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Цей маловідомий вид відомий лише з кількох гірських місцевостей (Гунунг Лехіо, Гунунг Каніно та Гунунг Нокілалакі) в центрі Сулавесі, Індонезія. У центральних гірських районах він може бути більш поширеним. Цей наземний вид зустрічається в первинних гірських тропічних вічнозелених лісах на висоті від 1280 до 2287 метрів. Невідомо, чи може вид зберігатися в порушених або змінених місцях існування[2].

Загрози й охорона[ред. | ред. код]

Загрози для цього виду невідомі. Їй може загрожувати вирубка лісів, якщо це відбувається на південь від відомого ареалу. Він проживає в національному парку Лоре Лінду[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Musser G. G. A systematic review of Sulawesi Bunomys (Muridae, Murinae) with the description of two new species, in Bulletin of the American Museum of Natural History, vol. 392, 2014
  2. а б Gerrie, R.; Kennerley, R. (2017). Taeromys hamatus. The IUCN. Процитовано 18.05.2022. (англ.)