The Great War

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Great War
Сингл Тейлор Свіфт
з альбому Midnights 3AM edition
Випущений 21 жовтня 2022
Записаний 2022
Жанр фолк-поп, синті-поп
Мова англійська
Автор пісні Тейлор Свіфт, Аарон Десснер
Тривалість 4:00
Лейбл Republic Records
Продюсер Аарон Десснер, Тейлор Свіфт

«The Great War» (укр. Велика війна) — чотирнадцятий трек у версії «3AM edition» десятого студійного альбому Тейлор Свіфт, Midnights, випущеного 21 жовтня 2022 року через лейбл Republic Records.

Аналіз[ред. | ред. код]

У пісні прослідковується метафора збуджених стосунків[en]. У ній розповідається історія двох людей, які беруть участь у жорстокій битві, борючись і завдаючи шкоди один одному в процесі, поки врешті-решт вони не оголосять про перемир'я, розуміючи, що їхнє спільне цінніше ніж їхні розбіжності. Лірика описує боротьбу героїв, фізичне та психологічне виснаження, а також «добросовісні договори»[примітка 1] та «мак»[примітка 2][1] наприкінці, що означає новознайдену надію та мир. Зрештою, пісня повідомляє, що, попри розбіжності, дві людини все ще можуть знайти шлях до миру, розуміння та любові.[2]


Виконання наживо[ред. | ред. код]

14 квітня 2023 року під час туру «The Eras Tour», у місті Тампа, штат Флорида, Свіфт вперше виконала цю композицію наживо, разом з Аароном Десснером, який був спеціальним гостем.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Добросовісність (лат. pacta sunt servanda) у визначені як основа права договорів. Принцип, що стосується чесності, лояльності та розумності, він гарантує заборону зловживання владою та забезпечує справедливі рішення у правових відносинах між суверенами та приватними особами.
  2. Червоні квіти маку символізують розраду, пам'ять і смерть. Тобто мак є загальним символом, який використовувався для символізації всього, від миру до смерті та навіть просто сну. З давніх часів маки, покладені на надгробки, символізують вічний сон.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Red Poppy Flower Importance - All You Should Know Source. Source Tactical Gear (амер.). 17 липня 2021. Процитовано 24 жовтня 2023.
  2. Wiki - The Great War — Taylor Swift. Last.fm (англ.). Процитовано 24 жовтня 2023.