The Serpent Rogue

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Serpent Rogue
Розробник Україна Sengi Games
Видавець Велика Британія Team17
Дистриб'ютор  Steam
Жанр(и) інді, roguelike, рольовий бойовик
Платформа  Microsoft Windows
 PlayStation 5
 Xbox Series
 Nintendo Switch
Дата випуску 26 квітня 2022
Режим гри  Однокористувацька гра
Локалізатор Україна Sengi Games
Мова англійська, українська, російська, французька, німецька, іспанська, китайська, італійська, японська, корейська
Українська так
Технічні деталі
Рушій Unity
Носій цифрова дистрибуція
Офіційний сайт

The Serpent Rogue (англ. Зміїний Відступник) — відеогра жанру roguelike 2022 року, розроблена незалежною українською компанією Sengi Games та видана компанією Team17. Вона вийшла 26 квітня 2022 року для Microsoft Windows, PlayStation 5, Xbox Series X/S та Nintendo Switch[1]. Вона примітна тим, що була завершена українською студією під час російського вторгнення в Україну у 2022 році[2][3]. Гра отримала змішані відгуки від критиків, які хвалили естетику гри та систему майстрування, але критикували бої та відсутність режисури в грі.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

У фентезійному світі, герой у масці середньовічного лікаря проводить дослідження, збирає різні інгредієнти для зілля, вивчає мистецтво алхімії та приборкує диких істот.

Сюжет[ред. | ред. код]

Гра розповідає про Хранителя, чумного лікаря та члена Хранителів, елітної групи алхіміків, які зберігають рівновагу у світі та борються зі скверною, злом, що може поглинути всіх живих істот.

Розробка[ред. | ред. код]

Відеогру The Serpent Rogue розробляла рівненська студія Sengi Games. Попри початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну, розробники пообіцяли випустити гру як планувалось — 26 квітня 2022 року[4]. Проєкт вийшов через видавця Team17 на платформах Microsoft Windows, Xbox Series X/S, PlayStation 5 та Nintendo Switch[1].

Огляди[ред. | ред. код]

The Serpent Rogue отримала загальну оцінку 72/100 балів за версію для Microsoft Windows, що означає «змішані або середні відгуки»[1].

The Games Machine оцінив гру в 7,2/10 балів, назвавши її «чудовою забавкою», коли вона проходить без проблем, але вкрай розчаровує, якщо гравець не може знайти спільний інгредієнт. Вони назвали її нудною для гравців, що незацікавлені в крафтингу[5].

Eurogamer Italia оцінив гру на 6/10 балів, назвавши її незавершеною роботою недосвідченої студії. Вони посилалися на «дурнуваті» дизайнерські рішення, такі як неможливість перерізати мотузку мечем чи сокирою, а лише шматком скла, та система міцності, яка настільки карає, що краще втекти від ворога, ніж намагатися відбивати його удари. Вони похвалили ідеї та складність гри, але розкритикували той факт, що жодне з них не було належним чином розроблено[6].

Джон Кантес з GamingBolt також оцінив гру на 6/10 балів, назвавши естетику гри стриманою і цікавою, а її гачки — захопливими, але тільки якщо гравець зацікавлений у тому, щоб дізнатися, як все працює з нуля. Він розкритикував бої, крафтинг та історію, назвавши їх нудними елементами гри[7].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в The Serpent Rogue. Metacritic (англ.). Процитовано 15 лютого 2023.
  2. Reynolds, Ollie (18 березня 2022). Ukrainian Developer Determined To Launch 'The Serpent Rogue' On Time. Nintendo Life (англ.). Процитовано 15 лютого 2023.
  3. Данилов, Олег (27 квітня 2022). The Serpent Rogue – українська гра, яка вийшла незважаючи на війну. Mezha. Процитовано 6 квітня 2023.
  4. @TheSerpentRogue (18 березня 2022). Although the situation we're in is hard and unprecedented, we made a decision to stick to the original plan and launch our game, The Serpent Rogue on April the 26th as promised! The game is coming on time and it is the most ambitious thing we've ever made, stay tuned! 🐣 [Хоча ситуація, в якій ми опинились, важка й безпрецедентна, ми прийняли рішення дотримуватися початкового плану та запустити нашу гру The Serpent Rogue 26 квітня, як і обіцяли! Гра виходить вчасно, і це найамбітніша річ, яку ми коли-небудь робили, слідкуйте за оновленнями! 🐣] (Твіт) — через Твіттер.
  5. Feronato, Emanuele (19 травня 2022). The Serpent Rogue Recensione. The Games Machine (італ.). Процитовано 15 лютого 2023.
  6. Ribuffo, Marcello (25 квітня 2022). The Serpent Rogue Recensione, il fine è in parte giustificato dai mezzi. Eurogamer Italia (італ.). Процитовано 15 лютого 2023.
  7. Cantees, John (4 травня 2022). The Serpent Rogue Review – Falling Short. GamingBolt (англ.). Процитовано 15 лютого 2023.

Посилання[ред. | ред. код]