Thinking with Time Machine

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Thinking with Time Machine
Розробник Україна Stridemann
Видавець SignHead Studio
Дистриб'ютор  Steam
Жанр(и) головоломка, платформер
Платформа  Microsoft Windows
 OS X
 Linux[1]
Ліцензія безкоштовне програмне забезпечення
Дата випуску 18 квітня 2014
Режим гри  Однокористувацька гра
Локалізатор Україна Stridemann
Мова англійська, українська, французька, італійська, німецька, іспанська, чеська, данська, нідерландська, фінська, угорська, японська, шведська, тайська, російська, корейська, норвезька, польська, португальська, румунська, китайська
Українська так
Технічні деталі
Рушій Source
Носій цифрова дистрибуція і цифрове завантаження[d]

Thinking with Time Machine (укр. Мислення за допомогою Машини часу) — модифікація для однокористувацького режиму Portal 2, розроблений Stridemann і випущений студією SignHead Studio. Спочатку він був випущений у Steam у квітні 2014 року для платформ Microsoft Windows і OS X, доступний для вільного завантаження власникам Portal 2.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

У Thinking with Time Machine гравець керує Челл, головною героїнею офіційних ігор серії Portal[2]. На додаток до «портальної рушниці» серії, він також дає гравцеві планшетну «машину часу», що дозволяє записувати свої рухи та викликати двійника, який виконує ці рухи. Гравець може використовувати лише один запис за раз, при цьому попередні записи видаляються, коли виконується нова дія. Запис може виконувати всі дії, які може виконувати звичайний гравець, і гравець також може стояти на своєму записі, що дозволяє йому досягати вищих поверхонь[3].

Більшість елементів тестування Portal 2 включені в мод, а нові механіки вивчаються за допомогою дошки інструкцій[3].

Випуск[ред. | ред. код]

Thinking with Time Machine була випущена безкоштовно для власників Portal 2 через Steam 18 квітня 2014 року розробником Stridemann і видавцем SignHead Studio[4][5]. Вона увійшла до 200 найкращих ігор Steam у рік свого виходу[6].

Огляди[ред. | ред. код]

Гра була позитивно сприйнята багатьма оглядачами комп'ютерних ігор[3][7]. Еліс О'Коннор з Rock, Paper, Shotgun у позитивному огляді 2014 року написала: «Для тих, кому не вистачає деяких соціальних тонкощів, це, мабуть, найближчий варіант кооперативної гри в Portal 2». Рецензент PC Gamer Крістофер Лівінґстон також похвалив мод, заявивши, що «робота з вашим минулим "я" буде здаватися майже такою ж природною, як і робота з товаришем по команді»[3]. Дописувач Wired Бо Мур похвалив загальний дизайн головоломок, але зауважив, що деяким з них бракує «полірування Valve»[8]. Крім того, і Мур, і Лівінґстон критикували мод за недостатню кількість портальних головоломок, особливо на початкових рівнях[3][8].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Game Companies - SignHead Studio. GameFAQs (англ.). 17 червня 2014. Процитовано 7 квітня 2023.
  2. Good, Owen S. (26 квітня 2014). Mod adds time travel to Portal 2. Polygon (англ.). Процитовано 11 листопада 2017.
  3. а б в г д Livingston, Christopher (27 квітня 2014). Mod of the Week: Thinking With Time Machine, for Portal 2. PC Gamer (англ.). Процитовано 11 листопада 2017.
  4. Thinking with Time Machine on Steam. Steam (англ.). Процитовано 6 жовтня 2021.
  5. Savage, Phil (22 квітня 2014). Portal 2 mod Thinking With Time Machine now available on Steam. PC Gamer (англ.). Процитовано 11 листопада 2017.
  6. Steam Gauge: Measuring the most popular Steam games of 2014. Ars Technica (англ.). Процитовано 11 листопада 2017.
  7. O'Connor, Alice (23 квітня 2014). Portal 2 Mod Adds Time-Travelling Legs. Rock, Paper, Shotgun (англ.). Процитовано 9 листопада 2017.
  8. а б Moore, Bo (28 квітня 2014). This Portal 2 Mod Lets You Play Against Yourself. Wired (англ.). Процитовано 11 листопада 2017.

Посилання[ред. | ред. код]