Ukraine Global Scholars

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ukraine Global Scholars
Тип Благодійна організація
Рік заснування 2015
Вебсайт ugs.foundation

Ukraine Global Scholars Foundation (UGS) — неприбуткова організація, створена з метою допомагати талановитим українським школярам отримувати освіту в найкращих приватних школах та університетах світу, зокрема у США, Канаді, Великобританії, ОАЕ, Катарі тощо.[1]

Ukraine Global Scholars очолюють випускники та студенти, що навчались або в даний час навчаються в кращих університетах світу (Гарвард, Університет Пенсильванії, Єль, Принстон, Массачусетський Технологічний Інститут та багато інших).

Історія[ред. | ред. код]

Ukraine Global Scholars було засновано у 2015 році з місією допомагати здібним молодим українцям отримувати кращу освіту в світі безкоштовно та сприяти розвитку України та світу.

Засновниками програми стали Юлія Лемеш, Михайло Лемеш та Юлія Сичікова.[2][3] До ініціативи також доєдналися багато випускників USA/USA Program, що з 1992 до 2009 року допомогла близько 60 українцям здобути стипендії від престижних американських освітніх закладів, включаючи Гарвардський університет, Пенсільванський університет, MIT та Стенфордський університет.

У 2019 році організація збільшила щорічну кількість фіналістів з 25 до 50, а станом на 2023 рік ця цифра складає близько 70.[4] Організація розширює кількість партнерів, зокрема, співпрацює з Американськими радами з міжнародної освіти.[5]

У 2022 році після початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну організація приєдналася до створення ініціативи Ukrainian Global University, що за підтримки українського уряду, громадських організацій та освітніх існтитуцій пропонує українцям спрощений шлях до вступу у західні виші.[6]

Станом на 2023 рік, організація повідомляла про успішний вступ понад 200 фіналістів до шкіл та університетів із загальною сумою стипендій та грантів у понад $50 мільйонів.[7]

Діяльність організації[ред. | ред. код]

UGS допомагає учням 8-11 класів подавати заявки на вступ до приватних шкіл та університетів по всьому світі, щоб збільшити кількість молодих українських лідерів, які позитивно вплинуть на розвиток України та світу. Обов'язковою умовою участі у програмі є зобов'язання повернутися в Україну протягом п'яти років з моменту отримання бакалаврського диплому та пропрацювати в Україні принаймні п'ять років.

Переможці відбору стають учасниками програми, що включає:

  • ознайомлення студентів із західною системою освіти;
  • допомога протягом усього циклу подання заявок;
  • допомога при підготовці до SAT, SAT II, ​​TOEFL та інших стандартизованих тестів;
  • надання інформацію про можливості отримання фінансової допомоги та стипендії;
  • оплата вартості складання тестів TOEFL, SAT, SAT II для окремих учнів;
  • забезпечення підтримку та керівництво на кожному кроці процесу подання заявки;
  • інтегрування учнів з мережею молодих українських лідерів, які вже навчаються за кордоном.[8]

Завдяки зусиллям програми українські учні зможуть вступити до кращих навчальних закладів світу і отримати фінансову допомогу, що покриває всі витрати учнів на час здобуття диплому бакалавра. Програма є надзвичайно конкурентною, адже кожного року відбір проходять лише 5-7% аплікантів.[7]

Після вступу, організація продовжує підтримувати студентів, зокрема із пошуком літніх стажувань серед найбільших українських компаній, організацій, а також у державних органах.[4] Окрім того, фіналісти програми за підтримки UGS заснували декілька стартапів та неприбуткових організацій, що об'єднані місією покращувати якість освіти в Україні.[9]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ukraine Global Scholars UA. Ukraine Global Scholars UA (англ.). Архів оригіналу за 10 березня 2018. Процитовано 9 березня 2018.
  2. Haring, Melinda (14 березня 2019). Brilliant, broke, and Ukrainian? Harvard still wants to hear from you. Atlantic Council (амер.). Процитовано 30 червня 2023.
  3. Yakutenko, Anna (1 грудня 2016). Yuliya Sychikova: Her passions include helping students in Ukraine enroll in top American universities - Dec. 01, 2016. Kyiv Post. Процитовано 30 червня 2023.
  4. а б Вступіть до Гарварду, Стенфорду чи іншого крутого вишу безкоштовно і не виходячи з дому. Українська правда _Життя. Процитовано 3 липня 2023.
  5. Ukraine Global Scholars: програма допомоги студентам в отриманні освіти світового класу - 28 травня :: Новини. www.americancouncils.org.ua. Архів оригіналу за 10 березня 2018. Процитовано 9 березня 2018.
  6. Ukrainian Global University. Kyiv School of Economics (амер.). Процитовано 30 червня 2023.
  7. а б Ukraine Global Scholars. Ukraine Global Scholars (амер.). Процитовано 3 липня 2023.
  8. Ukraine Global Scholars. Ukraine Global Scholars (англ.). Процитовано 9 березня 2018.
  9. UGS – студентська організація, що допомагає талановитим українцям здобувати стипендії світових шкіл та коледжів. Чому ви маєте її знати — Forbes.ua. forbes.ua (укр.). 22 вересня 2021. Процитовано 3 липня 2023.

Подальша інформація[ред. | ред. код]