Vision Mobile Browser

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Vision Mobile Browser
Дата створення / заснування жовтень 2002
Зображення
Розробник Novarra Inc.d

Vision (раніше nWeb) був мобільним браузером, розробленим Novarra Inc., який працював на платформі Java, Micro Edition. Вперше він був випущений у 2002 році, а остаточний реліз відбувся у 2009 році[1]

Функціональність[ред. | ред. код]

Користувачі мобільних телефонів можуть отримувати доступ і використовувати ті самі веб-сайти на своїх бездротових телефонах, які вони відвідують за допомогою персональних комп'ютерів. Повні веб-сторінки завантажуються за лічені секунди завдяки стисненню та обробці контенту в мережі сервером.

Підтримка типів вмісту: «Street» HTML, HTML 4.01, XHTML 1.0, XHTML Basic, XHTML MP, cHTML, HDML, WML 1.1, Cascading Style Sheets v1, CSS v2, W-CSS, Tables, Frames, Forms, JavaScript 1.5, ECMAScript v3, ECMAScript Mobile Profile, HTTP cookies, базова автентифікація, gzip, Multi-Part MIME, GIF, анімований GIF, JPEG, формат файлу BMP, WBMP

Підтримка мультимедіа: Adobe Flash, FLV, WMV, AVI, MPEG-2 / MPEG-4, 3GP, 3GP2, MP3, SVG Tiny, SMIL, MIDI (підтримується на телефонах із відповідними API)

Мережеві протоколи та безпека: HTTP 1.1, HTTPS, SSL 2.0/3.0, WTLS, сертифікати

Паш: WAP 2.0 Push Access Protocol (PAP)

Завантажити: OMA Download 1.0, MIDP OTA 1.0 & 2.0

Особливості[ред. | ред. код]

  • Портал на пристрої: локально зберігайте сторінки з категоріями та сайтами, які можуть бути визначені постачальником послуг і оновлюватися по повітрю, а також «Історія» та «Вибране» можуть бути налаштовані кінцевим користувачем
  • Перегляд ПК : сторінки сайту завантажуються з візуальним представленням повної веб-сторінки.
  • За розміром екрана : вибір переформатованого макета з розмірами зображення, адаптованими до ширини екрана телефону.
  • Пріоритезація вмісту та засоби мобільної навігації : браузер намагається автоматично знайти основну інформацію на веб-сторінці та зосередитися на цьому вмісті. Крім того, користувач може «перейти» до іншого пріоритетного вмісту, такого як вхід, пошук або форми.
  • Adobe Flash і потокове відео (потокове медіа): браузер адаптує флеш-анімацію, флеш-відео та інші формати відео до формату, який підтримує телефон (зазвичай RTSP / 3GPP).
  • RSS: користувачі можуть переглядати або підписуватися на доступний канал RSS на сайті.
  • Механізм віджетів: можливість запускати віджети на мобільних телефонах.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Reedy, Sarah (31 March 2009), Novarra unveils Vision micro-browser 8.0 http://blog.telephonyonline.com/bloglive_ctia/2009/03/31/novarra-unveils-vision-micro-browser-80/ [Архівовано 2009-10-17 у Wayback Machine.] (retrieved 30 June 2009)