ZYX Music

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ZYX Music
Фото
Рік заснування: 1971
Рік закриття:
Засновник(и): Бернхард Мікульські
Жанр(и): EDM
Країна: Німеччина Німеччина
Місцезнаходження: Меренберґ, Німеччина
Сайт: zyx.de

ZYX Music GmbH & Co. KG — німецький лейбл звукозапису, заснований у 1971 році Бернхардом Мікульським. Це один з найуспішніших німецьких звукозаписних лейблів 1980-х і 1990-х років. До 1992 року лейбл називався Pop-Import Bernhard Mikulski. Лейбл спеціалізувався на диско, ранній хаус-музиці та техно 1990-х років. Засновнику Бернхарду Мікульському приписують винахід терміну «Italo disco» у 1980-х роках.[1] Після смерті Бернхарда в 1997 році студія перейшла у власність до його вдови Крісті Мікульскі.

Штаб-квартира ZYX Music знаходиться в Меренберґу, Німеччина, також лейбл має офіси в США та деяких європейських країнах. ZYX випускає платівки в різних жанрах, включаючи техно, хіп-хоп, фанк, рок і поп. Варто відзначити, що станом на сьогодні ZYX володіє багатьма правами на деякі німецькі лейбли, такі як Ohr, Pilz та Kosmische Kuriere, а також відповідає за перевидання багатьох альбомів від фрі-джаз/авангардного лейбла ESP-Disk. До 2005 року ZYX Music мала ліцензію на виробництво Fantasy Records в Європі.

Під маркою Zyx Classic перевидано на компакт-дисках низку значних записів класичної музики, включаючи видання Бетховена.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Scene and heard: Italo-disco. The Guardian. 1 вересня 2008. Архів оригіналу за 1 червня 2022. Процитовано 19 серпня 2022. (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]