Довідка:Ознайомлення із засадами оформлення статей/4

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку



Стиль
Величезний ресурс


Розділи статей
Як робити статті читабельними


Зображення та джерела
Збагачення тексту


Внутрішні посилання
Як зв'язати енциклопедію докупи


Послідовність
Останні дрібниці, про які слід поміркувати


Підсумок
Огляд того, чого Ви навчились




Посилання

Приклад якісного додавання внутрішніх посилань, при якому посилання даються лише при першій появі поняття в тексті.

Зв'язування статей Вікіедії через гіперпосилання є важливою функцією Вікіпедії. Внутрішні посилання (також відомі як «вікіпосилання») зв'язують Весь цей проєкт докупи в єдине взаємопов'язане ціле. Посилання створюють миттєві зв'язки зі сторінками в межах цього проєкту, які можуть підвищити розуміння певної теми читачами без необхідності проводити додатковий пошук. Якщо хочете дізнатися більше про те, як їх правильно додавати, клацніть тут.


Для того, щоб швидко зважити, скільки внутрішніх посилань потрібно в тій чи іншій статті, Вам, ймовірно, захочеться відповісти на такі запитання: «Чи зацікавить читача цієї теми ота інша стаття? Чи допоможе ота інша стаття пояснити поняття, про яке тут є лише коротка згадка?» У більшості випадків перша поява в статті якогось важливого поняття має бути прив'язана гіперпосиланням до відповідної статті про таке поняття.


Зовнішні посилання (на інші вебсайти, відмінні від Вікіпедії) можна додавати в розділі «Посилання», водночас додаючи короткий опис цих посилань. Зовнішні посилання слід додавати лише тоді, коли вони мають велике значення для статті, але сама стаття містить надто мало місця для висвітлення всієї тієї інформації, яку вони містять. Натомість ті вебсайти, які використовуються як джерела інформації, наведеної в статті у Вікіпедії, слід проставляти у формі приміток до конкретних тез. Такі примітки потраплятимуть до відповідного розділу з примітками — він може мати два варіанти назви: «Примітки» і «Джерела».

Див. також

Як додавати внутрішні посилання