Обговорення користувача:Роман Сизий

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: AntonProtsiuk (WMUA) у темі «Долучайтеся до Європейської весни 2024» 15 днів тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Роман Сизий!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 13:23, 24 лютого 2015 (UTC)Відповісти

Долучайтеся до Вікімарафону з нагоди 19-річчя української Вікіпедії[ред. код]

Доброго ранку! Сподіваємося, у вас усе добре наскільки це можливо. Ви долучалися до щорічного Вікімарафону з нагоди дня народження української Вікіпедії або схожого заходу в минулі роки — тож запрошуємо долучитися і цього року, якщо маєте змогу.

Вікімарафон 2023 триватиме з 26 січня до 1 лютого. Запрошуємо долучитися до створення статей у межах цьогорічної кампанії, подарувати статтю Вікіпедії на її день народження — та отримати за це сувеніри від громадської організації «Вікімедіа Україна».

Долучитися можна як онлайн, так і долучившись до якоїсь із офлайн-зустрічей. Цього року заходи Вікімарафону будуть проходити у низці міст України, а також уперше і за кордоном; повний список зустрічей організатори будуть публікувати на відповідній сторінці у Вікіпедії та у соцмережах ГО «Вікімедіа Україна».

Крім того, ми проведемо три вебінари: 26, 28 та 29 січня, на яких детально розповімо як створити статтю у Вікіпедії, та поділимося порадами від досвідчених вікіпедистів, які стануть вам у нагоді. Реєструйтеся на вебінари за посиланням.

Детальну інформацію та умови кампанії ви можете подивитись на її сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2023.

Про можливості підтримки вікіспільноти під час війни читайте на порталі «Вікіпедія:Війна».

Від імені організаційної команди ВікімарафонуNickK (обг.) 07:03, 25 січня 2023 (UTC)Відповісти

Альберто Сорді[ред. код]

Вітаю Вас! На днях почав перекладати з італійської цю статтю. Помітив, що Вашу увагу привертає цей знаменитий італійський актор. Цікаво дізнатися, а чому? Вам подобаються його фільми, чи просто так? Просто цікаво.--Парус (обговорення) 18:52, 15 лютого 2023 (UTC)Відповісти

Вітаю! Тому, що фільми з його участю, як і з участю багатьох інших акторів, цікаво дивитися. З повагою. -- Роман Сизий (обговорення) 21:59, 15 лютого 2023 (UTC)Відповісти
Я теж передивився чимало фільмів з Сорді. Колоритний актор. Талант. Дуже подобаються фільми "Мафіозо" (1962), "Затриманий в очікуванні суду" (1971), "Я знаю, що ти знаєш, що я знаю" (1982), де він грав з Монікою Вітті, яка до речі моя найулюбленіша італійська акторка, через що я навіть номінував статтю про неї у добрі. Раджу Вам передивитися ці фільми, вони хороші. До війни регулярно скачував на торрентах його фільми. І взагалі мені дуже подобається Італія, через що тут роками розвиваю низку статтей, пов'язаних з нею. Це для мене несподіванка, що є однодумці у цій темі. --Парус (обговорення) 22:20, 15 лютого 2023 (UTC)Відповісти
Ще дуже подобається комік Ренато Подзетто, його комедії - супер. Особливо "Селюк" (1984), "Бідний багатій" (1983), "Я фотогенічний" (1980), "Ніхто не ідеальний" (1981), "Будинок, будинок..." (1987). Ще й еротичні комедії з Едвіж Фенек подобаються, багато цікавих комедій в Італії вийшло. Ще страшно подобається комедія з Палоло Вілладжо "Банкір- невдаха" (1980).--Парус (обговорення) 22:41, 15 лютого 2023 (UTC)Відповісти

Лабораторія Белла[ред. код]

Доброго дня! Обґрунтуйте, будь ласка, Ваше перейменування Bell Labs (офіційна назва підрозділу фірми Nokia) на «Лабораторія Белла». Дякую. --Yuriz (обговорення) 12:45, 1 березня 2023 (UTC)Відповісти

@Yuriz: Вітаю. Це загальний принцип Вікіпедії — іншомовні назви перекладаються на державну мову відповідного розділу Вікіпедії. Наприклад, офіційна назва Харківський фізико-технічний інститут перекладається як: англ. Kharkiv Institute of Physics and Technology, фр. Institut national de physique et de technologie de Kharkiv, кит. 哈尔科夫物理技术研究所, тощо. З повагою -- Роман Сизий (обговорення) 13:14, 1 березня 2023 (UTC)Відповісти
Те, що Ви навели — то державні або дослідницькі організації. Nokia Bell Labs — приватна фірма (точніше, підрозділ приватної фірми). Лабораторіями Белла ці лабораторії були, коли Белл був ще живий.
І, до речі, чому ви переклали Labs в однині? --Yuriz (обговорення) 18:03, 1 березня 2023 (UTC)Відповісти
@Yuriz: Дякую за зауваження, я все врахував і виправив однину на множину. Однак, це не змінює принципи Вікіпедії. -- Роман Сизий (обговорення) 18:26, 1 березня 2023 (UTC)Відповісти

Долучайтеся до Тижня необхідних статей у Вікіпедії[ред. код]

Привіт! Запрошую вас взяти участь у тижні необхідних статей. Українськомовна Вікіпедія перебуває на шляху до першості в Україні за популярністю, але російськомовна досі її випереджає. Тиждень покликаний об'єднати вікіпедистів, які хочуть приблизити момент перемоги укрвікі, створивши статті, які вже існують в багатьох мовних розділах і користуються популярністю, але з якихось причин, досі не створені в українськомовній Вікіпедії.

Сподіваємося, вам буде цікаво долучитися!

Ви отримали це повідомлення, бо брали участь в тижні популярного кіно (2022). --Mike.Khoroshun (обговорення) 22:13, 26 березня 2023 (UTC)Відповісти

Австрійський тиждень 2021 в українській Вікіпедії: розсилка сувенірів[ред. код]

Вітаю!

Дякую, що ви долучилися до Австрійського тижня в українській Вікіпедії у кінці 2021 року. На жаль, тоді організатори не змогли розіслати плановані призи через початок повномасштабної війни, але зараз будемо раді все-таки надіслати вам сувеніри та відзнаки за участь від ГО «Вікімедіа Україна» та партнерів.

Щоб отримати їх, прохання надати нам вашу адресу. З міркувань приватності прохання написати її не тут, а електронною поштою — напишіть мені за адресою anton.protsiukwikimedia.org.ua або ж вікіпоштою за посиланням Спеціальна:Лист користувачеві/AntonProtsiuk (WMUA). --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 07:39, 12 квітня 2023 (UTC)Відповісти

Долучайтеся до Європейської весни 2023[ред. код]

Вітаю! Позавчора розпочався конкурс статей «Європейська весна» — щорічний проєкт, присвячений опрацюванню статей Вікіпедії про Європу, який проводить ГО «Вікімедіа Україна»; він є частиною міжнародного конкурсу CEE Spring. Цьогоріч конкурс триватиме до 15 травня. Запрошуємо вас долучатися!

Традиційно за активну участь у конкурсі можна виграти призи і сувеніри — як за найбільший кількісний внесок, так і за найкращі індивідуальні статті. Набір сувенірів та сертифікати участі можуть отримати усі учасники й учасниці конкурсу, які створять або суттєво поліпшать принаймні три статті у межах конкурсу (із дотриманням правил конкурсу та Вікіпедії).

Додаткові призи можна виграти у категорії «Австрія» завдяки підтримці партнерів. Можливо, будемо оголошувати більше спецномінацій — стежте за нашими новинами, зокрема у соцмережах ГО «Вікімедіа Україна».

Активним учасникам і учасницям конкурсу в минулі роки варто звернути увагу на оновлення цьогорічного конкурсу:

  • Перш за все оновлений тематичний формат конкурсу — пишемо про країни Ради Європи. Отже, додалося 20 нових країн із Західної, Північної та Південної Європи, а натомість кілька країн Центрально-Східної Європи тепер не підпадають під тематику конкурсу (зокрема Росія та Білорусь)
  • Внесено зміни до конкурсної формули, за якою будуть визначатися переможці. Загалом система оцінювання 2023 року мотивує створювати небагато якісних статей на противагу великому числу низькоякісних статей.
  • Також запроваджено коефіцієнти країн — чим гірше певна країна наразі висвітлена в українській Вікіпедії (пропорційно її населенню та висвітленню в англійській Вікіпедії), тим вищий бал можна отримати за опрацювання статті про неї.

Також зараз триває зголошення до журі конкурсу — для досвідчених користувачів та користувачок Вікіпедії, яким цікаво долучитися до оцінки внеску конкурсних учасників і які не претендують на призи у конкурсі.

Ви отримали це повідомлення, бо брали участь у «Європейській весні» раніше.

--Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 14:21, 17 квітня 2023 (UTC)Відповісти

Доброго дня! Дякую за вашу активну участь у конкурсі статей «Європейська весна» 2023. Наразі ми фіналізовуємо результати проєкту, публічне оголошення результатів плануємо на другу половину липня. Наразі хотіли б зібрати дані для підготовки сувенірів за активну участь та сертифікатів. Якщо ви хотіли б отримати їх, будь ласка, зв'яжіться зі мною за електронною адресою anton.protsiukwikimedia.org.ua до 16 липня включно. --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 05:54, 5 липня 2023 (UTC)Відповісти

Проєкт «Культурна спадщина України» — пишіть про культурну спадщину під загрозою[ред. код]

Доброго дня! З нагоди Міжнародного дня пам'яток і визначних місць запрошуємо доповнювати Вікіпедію інформацією про пам'ятки України, що вже втрачені чи перебувають під загрозою втрати, у межах проєкту «Культурна спадщина України».

Ця тема завжди важлива, а особливо актуальна під час широкомасштабного російського вторгнення в Україну, яке спричинило значні руйнації пам'яток культури та значимих будівель. Ми не можемо захистити від руйнування усі пам'ятки, але можемо допомогти задокументувати їх для мільйонів читачів у Вікіпедії.

Цьогорічна кампанія триває до 30 квітня. Активні учасники та учасниці отримають сертифікати про участь та сувеніри від організаторів — оргкомітету проєкту «Вікі любить пам'ятки» та ГО «Вікімедіа Україна». Долучайтеся!

Ви отримали це повідомлення, бо брали участь у фотоконкурсі «Вікі любить пам'ятки» та зробили принаймні 150 редагувань у Вікіпедії.

--Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 06:25, 21 квітня 2023 (UTC)Відповісти

Поганий день у Блек Році[ред. код]

Доброго дня. У статті Поганий день у Блек Році Ви використовуєте декілька перекладів Bad Day at Black Rock. Яке з них правильне? --Helghes (обговорення) 07:37, 6 вересня 2023 (UTC)Відповісти

@Helghes: Вітаю. Не зрозумів запитання, що означає «Ви використовуєте декілька перекладів»?

-- Роман Сизий (обговорення) 15:34, 7 вересня 2023 (UTC)Відповісти

Вітаю. Я теж не зрозумів як Ви перекладаєте "Black Rock": то у Блек Році, то у Блек-Році через дефіс, то у Чорній Скелі? А може його взагалі не правильно пишете? Може треба писати Поганий день у Блек Року, як тут https://uakino.pl/51273-poganij-den-u-blek-roku.html? --Helghes (обговорення) 16:58, 7 вересня 2023 (UTC)Відповісти
@Helghes: англ. Black Rock перекладається як Чорна Скеля. Тому фільи можна би було назвати «Поганий день у Чорній Скелі», однак укр. дистриб'ютори зберегли в назві англійське звучання назви містечка «Блек Рок».
Слово «Рок» відмінюється так само як слово «рік». Ми кажемо «в цьому році», тому «в Року» є помилкою. -- Роман Сизий (обговорення) 17:54, 7 вересня 2023 (UTC)Відповісти
Рок і рік це різні слова за значенням. А я відмінюю за Йорк та Рок. І які укр. дистриб'ютори? Питання перекладу на кнайпі Helghes (обговорення) 03:55, 8 вересня 2023 (UTC)Відповісти
Посилання на укр. дистриб'ютори Ви не надали. Стаття буде перейменована.Helghes (обговорення) 08:29, 12 вересня 2023 (UTC)Відповісти
Ваші слова «А я відмінюю» показують, що Ви не розумієте що таке Вікіпедія. У будь-якій енциклопедії необхідно писати літературною мовою, дотримуючись чинного правопису, а не своїх якихось особистих бажань. Тому, якщо Ви хочете щось перейменовувати, то повинні вказати на яке правило Ви посилаєтеся. --Роман Сизий (обговорення) 15:50, 12 вересня 2023 (UTC)Відповісти
Кінопрокатник - перше --Helghes (обговорення) 15:55, 12 вересня 2023 (UTC)Відповісти
Теж саме стосується і Вас! Відсутні джерела та посилання на чинний правопис! Назва статті перекладена за власним бажанням Helghes (обговорення) 16:00, 12 вересня 2023 (UTC)Відповісти
І якщо Ви б уважно читали, те що Вам пишуть, то б бачили, що це питання на кнайпі. Де все вже розписано та обговорено. Helghes (обговорення) 16:06, 12 вересня 2023 (UTC)Відповісти

Вікімарафон 2024 — відсвяткуймо 20 років української Вікіпедії разом[ред. код]

Наприкінці січня українська Вікіпедія відзначає своє 20-річчя: два десятиліття спільного росту, наповнення знаннями та розвитком. Ви долучалися до щорічного Вікімарафону з нагоди дня народження української Вікіпедії в минулі роки — тож запрошуємо долучитися і цього року, якщо маєте таку можливість.

Вікімарафон 2024 триває з 26 січня до 4 лютого. Запрошуємо долучитися до створення статей у межах цьогорічної кампанії та отримати сувеніри з символікою Вікіпедії від громадської організації «Вікімедіа Україна»! Для цього потрібно створити хоча б одну статтю українською мовою та додати на сторінку обговорення шаблон {{Вікімарафон 2024}}. Для отримання сувенірів поштою слід записатись на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024/Учасники та учасниці .

Долучитися можна як онлайн, так і прийшовши на одну із офлайн-зустрічей. Цього року заходи Вікімарафону проходять у багатьох містах України та за кордоном. Повний список зустрічей організатори публікують на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024/Вікізустрічі.

Детальну інформацію та умови кампанії ви можете подивитись на її сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024.

Ви також можете долучитися до відзначення 20-річчя вікіспільнотою, де можна буде разом обмінятися спогадами й історіями: реєстрація в анкеті

  • Вівторок 30 січня о 18:00, онлайн
  • Субота 3 лютого о 13:00, офлайн у Києві

Від імені організаційної команди Вікімарафону — NickK (обг.) 15:15, 27 січня 2024 (UTC)Відповісти

Долучайтеся до проєкту «Культурна спадщина України» до 5 травня[ред. код]

Доброго дня! Сьогодні відзначається Міжнародний день пам'яток і визначних місць. З цієї нагоди запрошуємо доповнювати Вікіпедію інформацією про пам'ятки України, що вже втрачені чи перебувають під загрозою втрати, у межах проєкту «Культурна спадщина України».

Ця тема продовжує бути особливо актуальною в час повномасштабної російської війни проти України. Станом на 8 квітня, за даними Міністерства культури та інформаційної політики, російські окупанти зруйнували чи пошкодили 1046 пам’яток культурної спадщини України. Найменше, що ми можемо зробити — задокументувати ці пам'ятки для читачів Вікіпедії.

Цьогорічна кампанія триває до 5 травня. Активні учасники та учасниці отримають сертифікати про участь та сувеніри від ГО «Вікімедіа Україна». Сподіваємося на вашу участь, якщо матимете можливість!

Ви отримали це повідомлення, бо брали участь у фотоконкурсі «Вікі любить пам'ятки» та зробили принаймні 150 редагувань у Вікіпедії.

--Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 15:50, 18 квітня 2024 (UTC)Відповісти

Долучайтеся до Європейської весни 2024[ред. код]

Вітаю! Вчора розпочався конкурс статей «Європейська весна» — щорічний проєкт, присвячений опрацюванню статей Вікіпедії про Європу, який проводить ГО «Вікімедіа Україна»; він є частиною міжнародного конкурсу CEE Spring. Цьогоріч конкурс триватиме до 31 травня. Запрошуємо вас долучатися!

Традиційно за активну участь у конкурсі можна виграти призи і сувеніри — як за найбільший кількісний внесок, так і за найкращі індивідуальні статті. Набір сувенірів та сертифікати участі можуть отримати усі учасники й учасниці конкурсу, які створять або суттєво поліпшать принаймні три статті у межах конкурсу (із дотриманням правил конкурсу та Вікіпедії).

Як і минулого року, конкурс фокусується на країнах Ради Європи (окрім України: про власну країну традиційно у межах конкурсу не пишемо).

Активним учасникам і учасницям конкурсу у Вікіпедії минулого року варто звернути увагу на кілька оновлень в умовах. Вони спрямовані на те, щоб заохочувати якість внеску та поліпшення уже наявних статей:

  • Започатковувати у межах конкурсу можна статті лише на теми, визначені організаторами у конкурсних списках. На поліпшені статті це обмеження не поширюється; поліпшувати можна будь-які статті, які стосуються теми країн Ради Європи.
  • Запроваджено нову основну номінацію «Найцінніше покращення». У ній призами нагородимо до 5 людей, чиї індивідуальні поліпшення до наявних статей будуть визначені найціннішими для Вікіпедії за рішенням журі.
  • Знижено мінімальний бар’єр розміру для покращення статті: відтепер доповнення до статті повинно становити не менше 1000 байтів.

Як і минулого року, чим гірше певна країна наразі висвітлена в українській Вікіпедії, тим вищий бал можна отримати за опрацювання статті про неї. Рейтинг кожної країни та детальніші умови конкурсу можна переглянути на сторінці регламенту.

Також зараз триває зголошення до журі конкурсу — для досвідчених користувачів та користувачок Вікіпедії, яким цікаво долучитися до оцінки внеску конкурсних учасників і які не претендують на призи у конкурсі.

Ви отримали це повідомлення, бо брали участь у «Європейській весні» раніше. --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 12:18, 2 травня 2024 (UTC)Відповісти