Ільченко Юлія Володимирівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ільченко Юлія Володимирівна
Народилася 27 вересня 1976(1976-09-27) (47 років)
Київ
Національність українка
Громадянство Україна Україна
Діяльність балерина, актриса оперети
Нагороди та премії
Заслужений артист України
Заслужений артист України
Заслужена артистка України (2014)

І́льченко Ю́лія Володи́мирівна (* 27 вересня 1976(19760927), Київ) — українська балерина, артистка Київського театру оперети. Заслужена артистка України (2014).

Життєпис[ред. | ред. код]

Юлія Ільченко народилась 27 вересня 1976(19760927) у Києві.

Працює в Національній опереті України. Як балерина виконує головні партії в балеті-феєрії «Кармен-сюїта», мюзиклі «Скрипаль на даху», танцювальному спектаклі «Танго життя».

Про свою роботу над роллю Кармен балерина відзначає: «Я рада, що нарешті можу грати Кармен. Кожна балерина у своєму житті мріє про такий яскравий, сильний та самодостатній образ. Мільйон різних емоцій, що переживає Кармен у долю секунди, її внутрішню боротьбу та всі почуття треба передати без слів: лише міміка, жести та колосальної складності і витонченості хореографія. В одній танцювальній композиції може одразу переплітатися декілька стилів: від класичних па на пуантах до техніки контемпорарі».[1]

Танок — це складна семантична система, до якої глядачу потрібно „дорости“ і, найголовніше, відчути. Хіба не вражає своєю чарівністю та підступністю Юлія Ільченко в образі Кармен?

— Головний балетмейстер Київського театру оперети Вадим Прокопенко, h.ua[2]

Партії і вистави[ред. | ред. код]

Нагороди[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. «Кармен-сюїта»: робота артистів балету над ролями [Архівовано 5 березня 2016 у Wayback Machine.]operetta.com.ua
  2. Вадим Прокопенко: «Артист балету  — це більше, ніж просто артист». Архів оригіналу за 5 березня 2016. Процитовано 18 жовтня 2015.
  3. Указ Президента України від 17 грудня 2014 року № 938/2014 «Про відзначення державними нагородами України працівників театрально-видовищного закладу культури "Київський національний академічний театр оперети"»

Посилання[ред. | ред. код]