Імпровізація (телешоу)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Імпровізація
Зображення
Жанр Імпровізація і гумор[d]
Творець Дусмухаметов В'ячеслав Зарликанович
Первинна телемережа ТНТ
Транслюється на СТС
Країна походження  Росія
Час/дата початку 5 лютого 2016
Виробнича компанія Comedy Club Production
Кількість сезонів 5
Офіційний сайт(рос.)
Офіційний сайт(рос.)
CMNS: Імпровізація у Вікісховищі

«Імпровізація» — щотижневе телевізійне шоу імпровізацій короткої форми, що виходить на каналі ТНТ з 5 лютого 2016 року.

Виробництвом програми займається компанія Comedy Club Production. Проект побудований на імпровізаційних іграх, які артисти розігрують без підготовки, грунтуючись тільки на тих даних, які вони отримують від ведучого або гостей програми[1]. 14 серпня 2018 року на каналі ТНТ відбулася прем'єра фільму про шоу «Імпровізація».

Історія[ред. | ред. код]

Ініціатором створення шоу виступив продюсер Comedy Club Production В'ячеслав Дусмухаметов. Він запросив частину воронезької групи «Спірне питання», приєднав до неї акторів Санкт-Петербурзького театру імпровізації «Сра3у», і в цьому складі почалася робота зі створення нового проекту[2].

У 2013 році був знятий пілотний випуск з Ольгою Бузовою в якості гостя, який не був показаний в ефірі[3].

Актори шукали ідеальний формат шоу протягом трьох років[4] — приблизно стільки часу пройшло з моменту їх першої зустрічі до першого ефіру на каналі ТНТ. За цей час вони навчилися грати більше тридцяти форматів імпровізаційних ігор і неодноразово проводили тренувальні вечірки на майданчиках з абсолютно різною аудиторією, де методом проб і помилок, прямо на очах глядачів, пробували різні формати. Після цього було відзнято три пілотних випуски програми.

Формат[ред. | ред. код]

У кожній телевізійної серії шоу беруть участь чотири актора-імпровізатора, ведучий і запрошена зірка (або зірки). Ведучий знаходиться за столом збоку великого сценічного майданчика, поруч з ним сидить і запрошена зірка (зірки). Актори сидять в задній частині сцени на пуфах і виходять на сцену тільки на час імпровізацій. Виконавці, які не беруть участі в грі, залишаються на своїх місцях в задній частині сцени. Присутній на сцені і другорядний сет — спеціально захована декорація, яка з'являється в певний момент. У ній, наприклад, розігрується імпровізація «Шокери». У деяких сезонах існувала окрема зона, яка називається «Червона кімната», де камера перебувала зверху і знімала акторів, коли вони лежали на підлозі.

Головна відмінність «Імпровізації» від подібних передач — відсутність сценарію. В інших телепрограмах номера і жарти спочатку придумуються, редагуються, репетирують і тільки потім знімаються. Актори заздалегідь не знають, що або кого їм доведеться зіграти. Єдиний сценарій, який існує — це правила ігор і завдання для імпровізацій, які розробляє авторська група проекту.

Кожна серія складається з 6-7 імпровізаційних ігор, де більшу частину випуску в імпровізаціях беруть участь запрошені зірки.

В імпровізаціях бере участь різна кількість акторів: є такі, де беруть участь всі чотири виконавці, і ті, в яких тільки два або три.

В кінці кожного випуску ведучий і актори прощаються із глядачами в імпровізаційних образах, заданих ведучим.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Постійними акторами-імпровізаторами є Арсеній Попов, Дмитро Позов, Сергій Матвієнко та Антон Шастун.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Участник шоу «Импровизация» на ТНТ рассказал всю правду о проекте. Архів оригіналу за 29 серпня 2021. Процитовано 29 серпня 2021.
  2. Без сценария: Антон Шастун рассказал о закулисье шоу «Импровизация» на ТНТ. Архів оригіналу за 29 серпня 2021. Процитовано 29 серпня 2021.
  3. Воля подсидел Белого: Дусмухаметов не принял пилотный выпуск «Импровизации», в том числе из-за бесхребетного Руслана. 9 лютого 2021. Архів оригіналу за 9 травня 2021. Процитовано 29 серпня 2021.
  4. Воронежские комики попали в новое шоу с Павлом Волей. Архів оригіналу за 7 серпня 2017. Процитовано 7 серпня 2017.