Альберто Салас Барахона

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Альберто Ефраін Вільфредо Салас Барахона
Alberto Salas Barahona
Народився 18 червня 1952(1952-06-18) (71 рік)
Ліма, Перу
Громадянство Перу Перу
Діяльність Дипломат
Посада Надзвичайний і Повноважний Посол Перу в Україні.
Термін 2014
Попередник Марта Ізабель Чаваррі Дупуй

Альберто Ефраін Вільфредо Салас Барахона (Alberto Salas Barahona) — перуанський дипломат. Надзвичайний і Повноважний Посол Перу в Україні (з 2016).

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 18 червня 1952 року в Лімі. Він є бакалавр права Папського Католицького університету Перу. Досліджував французьку мову та цивілізацію в університеті Пуатьє, Франція, і зі спеціалізацією в Національній школі адміністрації Франції (ENA). Він також має ступінь доктора філософії зі спеціальності міжнародного публічного права в Університеті економіки та права Парижа. Диплом Інституту міжнародних досліджень у Парижі.

Директор кабінету міністра закордонних справ, генеральний директор департаменту Європи, генеральний директор договірних відносин і генеральний директор юридичної та гуманітарної допомоги Секретаріату перуанських громад за кордоном.

Він також служив консультантом з міжнародних справ у кабінеті Міністра праці та сприяння зайнятості справ Перу. Посол Альберто Салас служив у посольствах Перу у Франції, Австрії та Чехії, а також представником Перу при Організації Об'єднаних Націй, що базуються у Відні. Він служив заступником представника Перу при Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ) і заступником представника Перу при Організації ООН з промислового розвитку (ЮНІДО)[1].

Він був тимчасовим повіреним у справах Перу в Австрії і тимчасовим повіреним у справах Перу в Туреччині, послом Перу в Чехії. Він також займав посади в міжнародних організаціях, в тому числі як співробітник із міжнародних зв'язків у Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ) і комісар із зовнішніх зв'язків і протоколу Секції із зовнішніх зв'язків і політики координаційного бюро Генерального директора Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), Відень[2]

З 2014 рр. — Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Перу в Польщі.

З грудня 2016 року — Надзвичайний і Повноважний Посол Греції в Україні за сумісництвом.

20 грудня 2016 року — вручив вірчі грамоти Президенту України Петру Порошенку[3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Alberto Salas Barahona. Архів оригіналу за 17 квітня 2017. Процитовано 17 квітня 2017.
  2. Генеральний секретаріат. Архів оригіналу за 14 грудня 2016. Процитовано 17 квітня 2017.
  3. Президент прийняв вірчі грамоти у Послів Греції, Перу та Боснії і Герцеговини 20 грудня 2016 року. Архів оригіналу за 17 квітня 2017. Процитовано 17 квітня 2017.