Бабуся-генерал

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бабуся-генерал
узб. Suyunchi
Жанр драма
Режисер Меліс Абзалов
Сценарист Ріхсівой Мухамеджанов
У головних
ролях
Зейнаб Садрієва
Гані Агзамов
Ікрама Балтаєва
Хусан Шаріпов
Оператор Нажміддін Гулямов
Композитор Мірхаліл Махмудов
Художник Анвар Махкамов
Кінокомпанія «Узбекфільм»
Тривалість 70 хв.
Мова узбецька мова і російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1982
IMDb ID 0237342

«Бабуся-генерал» (узб. «Suyunchi») — радянський художній фільм режисера Меліса Абзалова. Фільм створений на кіностудії «Узбекфільм» у 1982 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Головна героїня фільму: мешканка маленького узбецького села Анзірат (Зайнаб Садрієва). Вона живе разом з сім'єю сина. Жителі села недолюблюють Анзірат за її строгий і авторитарний характер. Один з її онуків, маленький Нурулла, їй заявляє: «Всі вас не люблять. Тато, мама, люди в селі, продавець Гайбулла. Кажуть що ви втручаєтеся в справи кожної людини».

Відчуваючи що скоро її не стане, Анзірат намагається всі свої справи закінчити. Вона дізнається у всіх чи винні комусь її онуки. Вона дає гроші Ешмату, чиє вікно онуки Анзірат часто розбивають, граючи в футбол. Анзірат говорить Ешмату, що її онуки ще багато будуть грати в футбол біля його будинку. Після смерті Анзірат жителі села розуміють як її їм не вистачає.

Невістка Анзірат нарешті народжує доньку після 10 синів. Син Анзірат хотів, щоб дружина народила сина тому, що він планував створити цілу сімейну футбольну команду. Через це і фільм узбецькою називається «суюнчі» — слово яке використовується для оголошення хороших новин.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]