Балерина (фільм, 2023)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Балерина
(Korean: 발레리나)
Жанр бойовик
Режисер Лі Чон Хюн
Продюсер Чхве Чжі Єн.
Сценарист Лі Чон Хюн
У головних
ролях
Композитор Gray
Кінокомпанія Climax Studio
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 93 хвилини
Мова Корейська
Країна Південна Корея
Рік 2023
Дата виходу 6 жовтня 2023 року (Netflix)
IMDb ID 26350277

Балерина ( кор.: 발레리나 ), — це південнокорейський екшн-трилер 2023 року режисера Лі Чун Хюна з Чон Чжон Со, Кім Джі Хуном та Пак Ю Рім у головних ролях.

Прем'єра фільму відбулася на 28-му Пусанському міжнародному кінофестивалі в секції "Корейське кіно сьогодні - спеціальна прем'єра" 5 жовтня 2023 року. 6 жовтня 2023 року " Балерина " транслювалася по всьому світу на Netflix.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Чан Ок Чжу - колишня охоронниця VIP-клієнтів, яка дізнається, що її найкраща подруга Чхве Мін Хі померла, і її останнє бажання для Ок Чжу - покінчити з секс-торговцем на ім'я Чхве Про, який зняв Мін Хі на відео і вимагав гроші за це відео. Ок Чжу шукає Чхве через його інтернет-профіль і знаходить його адресу, де вона деякий час переслідує Чоя і обманом змушує його відвезти її до мотелю, де знімали Мін Хі.

У мотелі Ок Чжу б'ється з Чхве і жорстоко травмує його, але Ок Чжу змушена тікати, бо на неї нападає банда Чхве. Ок Чжу та школярка, яка хоче втекти від торговців людьми, розробляють новий план, і Ок Чжу звертається до старого друга, щоб знайти зброю, аби розробити стратегію нападу на банду. Бос банди Чхве наказує йому знайти Ок Чжу і привести її до нього. Чхве вистежує і нападає на Ок Чжу, яка пізніше рятується втечею через вікно.

Чхве повідомляє босові, що він убив Ок Чжу і поховав її в горах. Ок Чжу відвідує лідера банди і вбиває його, після чого б'ється з іншими гангстерами, поки один з них не розкриває місцезнаходження Чхве. Ок Чжу знаходить Чхве і нарешті роззброює його, після чого відвозить на пляж і жорстоко спалює його до смерті. Ок Чжу приїжджає до будинку Чхве і забирає всі відеозаписи, на яких зняті жертви, після чого їде геть у захід сонця.

Акторський склад

[ред. | ред. код]
  • Чон Чон Со — Чан Ок Джу [1]
  • Кім Джи Хун у ролі Чхве Про
  • Пак Юрім — Чой Мін Хі [2]
  • Шін Се Хві як студентка
  • Пак Хен Су — Мьон Шик [3]

Виробництво

[ред. | ред. код]

У квітні 2022 року, підтвердивши виробництво "Балерини", Netflix оголосив акторський склад та знімальну групу фільму. Режисером фільму є Лі Чон Хюн, а продюсером - студія Climax, у головних ролях - Чон Чжон Со, Кім Джi Хун та Пак Ю Рім, а музику написав Грей. Зйомки розпочалися у червні 2022 року, а завершилися в кінці жовтня того ж року.

У січні 2023 року Netflix оголосив перелік майбутніх корейських фільмів, і "Балерина" увійшла до переліку 6 корейських фільмів, які будуть додані на платформу.

Музика

[ред. | ред. код]

Gray написав музику до фільму. [4] [5]

Випуск

[ред. | ред. код]

Прем'єра фільму відбулася 5 жовтня 2023 року на 28-му Пусанському міжнародному кінофестивалі в секції "Корейське кіно сьогодні - спеціальна прем'єра". Фільм доступний для перегляду з 6 жовтня на Netflix по всьому світу.

Реакція

[ред. | ред. код]

Реакція аудиторії

[ред. | ред. код]

"Балерина" з 9 по 15 жовтня з 14,7 мільйонами переглядів і 23,1 мільйонами годин перегляду посів 1 місце у Global Top 10 щотижневого списку найпопулярніших телевізійних фільмів Netflix (неанглійською мовою).

  1. Jo Ji-young (26 квітня 2022). [공식] 전종서X김지훈X박유림, 넷플릭스 오리지널 영화 '발레리나'로 뭉친다 [[Official] Jeon Jong-seo X Kim Ji-hoon X Park Yu-rim to unite in Netflix original movie 'Ballerina]. Sports Chosun (кор.). Процитовано 26 серпня 2023.
  2. Kim Seong-hyun (26 квітня 2022). '라이징 스타' 박유림, 넷플릭스 '발레리나' 출연 확정… 전종서와 호흡 ['Rising Star' Park Yu-rim confirmed to appear in Netflix's 'Ballerina'... Jeon Jong-seo and breathing]. YTN (кор.). Naver. Процитовано 26 серпня 2023.
  3. '발레리나' 이충현 감독 "폭풍 속으로 돌진하는 전종서, 대체할 배우가 없었다"[SS인터뷰]. Sports Seoul. 24 листопада 2023.
  4. Jo Ji-young (26 квітня 2022). [공식] 전종서X김지훈X박유림, 넷플릭스 오리지널 영화 '발레리나'로 뭉친다 [[Official] Jeon Jong-seo X Kim Ji-hoon X Park Yu-rim to unite in Netflix original movie Ballerina]. Sports Chosun (кор.). Процитовано 29 вересня 2023.
  5. 그레이, '발레리나' 음악감독 참여 "영화음악 작업 열망有..운명이라 생각" [Gray participates as music director for 'Ballerina' "I have a desire to work on film music... I think it's fate"]. Herald POP (кор.). Naver. 29 вересня 2023. Процитовано 29 вересня 2023.