Барс (Броварський район)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ХК «Барс» (Броварський район)
Заснована літо 2007-го
Домашня арена ТРЦ «Термінал»
Місто Броварський район
Кольори               
Головний тренер Україна Раміль Юлдашев
Капітан Україна Костянтин Буценко
Титули (2007—2008)

ХК Барсхокейний клуб з міста Бровари, що існував з 2007 по 2008 рр.

Історія[ред. | ред. код]

Влітку 2007-го року один з засновників ХК Беркут Олександр Кондратьєв пішов з клубу через розбіжності з його «покровителями». Однак пішов не сам, а разом з головним тренером команди Рамілем Юлдашевим, граючим тренером Костянтином Буценком та значною групою гравців Беркута. Таким чином в серпні 2007-го на базі своєї колишньої команди Кондратьєв створив новий хокейний клуб — ХК «Барс», котрий представляв Броварський район.[1] [2]

У своїй недовгій історії барсам довелося зіграти лише один сезон 2007—2008 років. Однак і цього часу їм вистачило аби зіграти у фіналі першості і стати срібними призерами чемпіонату України з хокею.

Склад команди[ред. | ред. код]

Основу команди, як уже було сказано, представляли колишні гравці броварського Беркута, досвідчені: Олег Полковников, Дмитро Марковський, Олександр Кондратьєв, Андрій Савченко, Богдан Савенко, Олексій Бернацький, Костянтин Буценко. Син останнього Микита, а також Георгій Кіча та Ігор Слюсар були представниками молодого покоління хокеїстів.

Окрім вищеназваних виконавців до клубу перейшли наддосвідчені гравці: Олександр Муханов, Олег Синьков, Андрій Ніколаєв та Євген Млинченко, котрі попередній сезон провели у складі київського АТЕКу.

Останній рубіж було доручено захищати Євгенові Брулю, котрий попередній сезон провів як тренера воротарів у гродненському Німані, але виришів поновити активні виступи[2].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. В'ячеслав Волков, газета «Команда» (14 липня 2007). Раскол или расширение?. mournhockey.com.ua. Архів оригіналу за 25 серпня 2013. Процитовано 20 грудня 2012.
  2. а б В'ячеслав Волков, газета «Команда» (6 вересня 2007). «Барсы» хотят в Евролигу!. Гніздо. Архів оригіналу за 25 серпня 2013. Процитовано 20 грудня 2012.