Блау-Вайс (Лінц)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Блау-Вайс» (Лінц)
Повна назва FC Blau-Weiß Linz (нім.)
Засновано 1997
Населений пункт Лінц, Австрія Австрія
Стадіон Донаупаркштадіон
Вміщує 5 595
Президент Єнс Гросманн
Головний тренер Австрія Геральд Шайбленер
Ліга Бундесліга, Австрія
2023/24 9.
Вебсайт blauweiss-linz.at
Домашня
Виїзна

«Блау-Вайс Лінц» (нім. Blau-Weiß Linz) — австрійський футбольний клуб з міста Лінц, який виступає в австрійській футбольній Бундеслізі.

Історія

[ред. | ред. код]

Футбольний клуб «Блау-Вайс» був заснований у 1997 році, та перейняв атрибутику і традиції клубу «Лінц», який був розформований через фінансові труднощі, та частково злився із своїм принциповим суперником ЛАСК.

У сезоні 2020—2021 років «Блау-Вайс» уперше виграв австрійську другу лігу, проте тоді клуб не отримав ліцензії на виступи в Бундеслізі, оскільки завчасно не подав заявку на ліцензію. У сезоні 2022—2023 років, після перемоги над другою командою «Штурма» (Грац), «Блау-Вайс» удруге виграв другу лігу, і цього разу отримав путівку до Бундесліги. У першому сезоні в найвищій лізі клуб зайняв 9-те місце.

Стадіон

[ред. | ред. код]

Клуб «Блау-Вайс» початково проводив матчі на «Лінцер Штадіон», проте пізніше було прийнято рішення побудувати власний стадіон, який початково мав назву «Гоффман Персональ Штадіон», а пізніше отримав назву «Донаупаркштадіон», який станом на 2023 рік вміщував 5 тисяч глядачів.[1]

Титули

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. New stadium and design: Blue and whites will get a view of the Danube. StadiumDB.com. 23 жовтня 2020. (англ.)

Посилання

[ред. | ред. код]