Вікіпедія:Ілюстрації військової техніки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Головна ілюстрація[ред. код]

Головна ілюстрація до статті про військову техніку має бути хорошою. Хороша ілюстрація має кілька рис:

  • об'єкт на фото — зображений повністю. Не фрагментами, і не закритий чимось. В ідеалі, розвернутий у три чверті, тобто не бокова проекція, і не фронтальна, а розвернута до глядача так, щоб було видно його пропорції, об'єм.
  • фото має хорошу якість. Тобто правильно проекспоноване (не пересвічене, не темне), при зйомці було хороше освітлення (знято не в сутінках чи в тіні), чітке й різке, без паразитних відтінків у кольорах. Тим паче, без вотермарок на фото.
  • фото має бути репрезентативним. У загальному випадку, на ньому має бути серійна модель — вона даватиме добре уявлення читачеві про типовий вигляд зброї. Не встановлюйте на головне фото прототипи, передсерійні моделі, або специфічні експериментальні зразки, модифікації та демонстратори технологій, які були виготовлені у штучній кількості.
  • якщо виконуються всі вищенаведені умови, на ілюстрацію статті можна поставити фото техніки у власності України. Тобто якщо фото може за якістю конкурувати із найкращими доступними нам фотографіями, то ми можемо надавати пріоритет фотографії техніки в українському війську.

Приклади[ред. код]

Хороші ілюстрації[ред. код]

Погані ілюстрації[ред. код]