Обговорення Вікіпедії:Ілюстрації військової техніки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Здобутий консенсус[ред. код]

Історія:

--VoidWanderer (обговорення) 13:53, 26 квітня 2023 (UTC)[відповісти]

Ракурс[ред. код]

Згадав декілька фотографій, які наочно ілюструють чому важливо, щоб зйомка відбувалася звіддаля:

А також:

--VoidWanderer (обговорення) 19:12, 12 травня 2023 (UTC)[відповісти]

Доповнення[ред. код]

Маю ще кілька міркувань:

  • Не слід додавати фото з вирізаним фоном. На прикладі Меркави можна бачити, що вирізаний фон через хибний контраст (оскільки світло на фото природне) і відсутність контексту змінює сприйняття пропорцій і форми.

  • Варто також додати з обговорення на ВП:ОВТ, що дуже бажано шукати фото, зняті звіддаля, оскільки фото з близького ракурсу дуже сильно спотворюють пропорції.

-- Rajaton Rakkaus 🖂 14:35, 15 жовтня 2023 (UTC)[відповісти]

Крім того, ідеально вирізати фон майже неможливо, тому контур стає менш реалістичним, або втрачається деталізація, або присутні артефакти з фону, або взагалі є розмиття. -- Rajaton Rakkaus 🖂 14:37, 15 жовтня 2023 (UTC)[відповісти]
Про пропорції і важливість ракурсу зйомки (фото має бути зроблене звіддаля) згоден. Про це було побіжно згадано в обговоренні у ВП:ОВІ, з якого все почалося. Варто доповнити.
Про вирізаний фон — вже більш контраверсійно. Вирізаний фон справді позбавить багатьох візуальних прив'язок (особливо якщо фото було зроблене зблизька і пропорції викривлені, див #Ракурс), але з іншої сторони — він дає істотно більш незасмічене зображення. Більш наочне. Контраст же можна виправити.
Наприклад, ілюстрація типу цієї мені подобається, в ній щось середнє:
і фон є, але й він приглушений. --VoidWanderer (обговорення) 14:52, 15 жовтня 2023 (UTC)[відповісти]
Якщо придивитись, то все одно видно не дуже якісно зроблений край. Може здаватись, що це не критично, але насправді це все одно автоматично помічається, і техніка виглядає дещо іграшковою. -- Rajaton Rakkaus 🖂 15:34, 15 жовтня 2023 (UTC)[відповісти]
Так, є плюси і мінуси.
  • вирізання країв може бути неакуратним. Може псувати враження штучністю.
  • але на прикладі Меркави зверху, яка буквально зливалася із землею і БМП позаду, то їй подібна обробка пішла б на користь, додавши виразності.
--VoidWanderer (обговорення) 16:00, 15 жовтня 2023 (UTC)[відповісти]